Az ültetvényről csakis kézzel szüretelünk, igyekszem a szedést úgy szervezni, hogy a bogyók 24 órán belül, frissen jussanak el a vásárlóhoz! Az áfonya rengeteg pozitív hatással van a szervezetünkre, most csak néhányat sorolok fel: 1. Serkenti az immunrendszert 2. Rákellenes hatású 3. Csökkenti a hasi zsírfelhalmozódást és elhízást 4. Serkenti az agyműködést 5. Segíti a szív egészséges működését 7. Szinten tartja a vércukorszintet 8. Megelőzi a húgyúti fertőzést 9. Lelassítja az öregedési folyamatot 10. Segíti az emésztést 11. Látásjavító ... Egy csészényi friss áfonyában 84 kalória, 0 gramm koleszterin, 1,1 gramm fehérje, 0,49 gramm zsír, 21 gramm szénhidrát és 3,6 gramm étkezési rost található. Egy ilyen adag napi C-vitamin szükségletünk 24 százalékát, B6-szükségletünk 5 százalékát, K-vitamin szükségletünk 36 százalékát szolgáltatja, továbbá található benne vas, kalcium, kálium, magnézium , foszfor, mangán, cink, réz, folsav, béta-karotin, kolin, A- és E-vitamin is. Mindezek mellett számos antioxidáns is található benne (például quercetin, kaempferol vagy myricetin). Ezek miatt az áfonya a top 20 legegészségesebb összetételű és legjobb antioxidánsnak minősülő gyümölcs és zöldség között található meg a tápanyaglistán.
Kenyérszalonna A sertésnek a hátán lévő szalonnájából van megformálva ez a húsrész. Hagyományos módszerrel készül: A friss húst három hétre sóra tesszük, és utána száraz fűrészporral/forgáccsal három napig füstön tartjuk. Így nyeri el végső ízét, és tartósságát. Saját magunk tenyésztjük a sertéseket Dunaföldváron, és mi termeljük meg a takarmányt is Dunaföldvár határában. Igyekszünk, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal kerüljenek a termékeink, a fogyasztók asztalára. A csomagolásnál nem lehetséges pontos kg-ot porciózni, ezért az átvételkor előfordulhatnak minimális eltérések a rendelt mennyiséghez képest.
Kenyérszalonna A sertésnek a hátán lévő szalonnájából van megformálva ez a húsrész. Hagyományos módszerrel készül: A friss húst három hétre sóra tesszük, és utána száraz fűrészporral/forgáccsal három napig füstön tartjuk. Így nyeri el végső ízét, és tartósságát. Saját magunk tenyésztjük a sertéseket Dunaföldváron, és mi termeljük meg a takarmányt is Dunaföldvár határában. Igyekszünk, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal kerüljenek a termékeink, a fogyasztók asztalára. A csomagolásnál nem lehetséges pontos kg-ot porciózni, ezért az átvételkor előfordulhatnak minimális eltérések a rendelt mennyiséghez képest. Egy tábla kb.:0,8-2kg.
Zsenge cukkini, vegyszermentes gazdaságból Vegyes színű (lehet fehér,sárga...)
- Hordóban, nagy mennyiségben készítjük, majd műanyag vödrökben értékesítjük. Töltő tömeg ~1 kg - "A savanyúságok fogyasztása egy olyan bélreakciót eredményez, amely a US National Library of Medicine-ben közölt tanulmány szerint stressz- és szorongásoldó hatással bír. " - "A savanyúságok rengeteg természetes élő mikroorganizmust, ún. probiotikumot tartalmaznak, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani a bélflórát. Ezek a hasznos baktériumok optimalizálják az emésztő-rendszerünket, elősegítik az enzimek kibocsátását, ezzel pedig serkentik az emésztést és az anyagcserét." - A kisdinnye savanyúság igen ritka és nem véletlenül...először is szükség van hozzá egy dinnyeföldre és rengeteg kézi munkára, tehát ez is 100%-ban kézműves termék - Enyhén csípős lében készítjük Összetevők: zsenge görögdinnye darabok, víz, cseresznyepaprika, ecet, cukor, só, timsó, nátrium-benzoát, babérlevél, koriandermag, mustármag, egész feketebors, szegfűbors
Füstölt kolbászunk friss sertéshús, és titkos fűszerkeverékünk elegye. Hagyományosan disznóbélbe töltjük. Tartósítószert nem tartalmaz. Háromnapos füstölés után nyeri el tökéletes ízét, és tarósságát. A "csemege" megnevezés, arra utal, hogy nem tartalmaz csípős paprikát. A füstölt kolbász vásárolható egysége: Pár Egy pár súlya kb.: 0,7-1,3 kg. A végső árat mérés után tudjuk megadni.