Dunaújvárosi Kosár Közösség

Belépés / Regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Csalános BioFarm

Csalános BioFarm

2018-ban kezdtünk gazdálkodni Németkéren. A terült ahova költöztünk már nagyjából 10 éve teljesen pihentett, vegyszermentesen óvott volt. Mi a kezdetektől kerültük a vegyszerek, műtrágyák használatát, de eleinte konvencionális vetőmagokkal, palántákkal és állatokkal dolgoztunk. A gazdálkodás nem volt tervben még komolyabban ekkor, én mérnök vagyok és bár vonzott a gazdálkodás, nem terveztük ebbe az irányba elmozdulni. A folyamatos tanulás mellett lehetőségünk nyílt hivatalos tenyészetként működnünk és 2019-től vannak fajtatiszta anglo-núbiai kecskéink. A fajtát jámborsága, tetszetőssége, kedves megjelenése és a prémium minőségű teje miatt választottuk. Baromfikat kezdetektől tartottunk és 2019-ben költözött hozzánk Tulipán, a kárpáti borzderes marha. Ebben az időszakban készítettünk már saját részre kecsketejből gomolya sajtokat többféle ízben. A telekméret, ahol a lakunk és ahol az ólak, kifutók vannak 2020-ra elérték az 1 ha-t. Ezen kívül több kisebb területünk van még, de a takarmány jelentős részét vásároljuk. 2021-ben döntöttünk úgy, hogy komolyabban foglalkozunk a gazdálkodással és 2021. júliusában bejelentkeztünk a Biokontroll Hungária Kft. tanúsítási rendszerébe és váltunk hivatalosan is biogazdasággá (ökológiai gazdasággá, tanúsítvány száma: 132386822). A BIO-ra átállás lépései során először a baromfik kapták meg a BIO minősítést és 2021 ősze óta értékesítünk BIO tojást. A baromfi hús, kecsketej is rendelkezik már BIO minősítéssel. A kecskesajtjaink még nem, de ennek oka most csak annyi, hogy az adminisztrációs folyamatot nem vittük végig. A tartási mód, takarmányozás túl is teljesíti a BIO követelményeket. Kecskesajt nálunk szezonális, minden évben áprilistól-novemberig elérhető. A baromfi tojás folyamatos, és 2023-ban BIO baromfi húst is fogunk értékesíteni pucolt, egész kiszerelésben. A kecskesajtból gomolya sajtot készítettünk natúr, fokhagymás, lilahagymás, zöldfűszeres, ízesítéssel. Kecske tejből készítünk krémsajtot is, ami egy kenhető kiváló sajt melyekből natúr, magyaros, zöldfűszeres, fokhagymás készül. Az előbbi termékeinkre a szükséges kisüzemes engedélyekkel rendelkezünk és hamarosan a tehéntejből készült sajtok is felkerülnek a palettára. A 2022. évben érkezett hozzánk Pitypang, a jersey fajtájú tehénke. A marhákat bár BIO takarmányon tartjuk, de nem minősítettek. Nyitottak vagyunk a biodinamikus gazdálodásra ezért használunk biodinamikus preparátumokat is. A preparátum használat erősítése, gyakoriságának emelése a következő évek feladata. A gazdaságot párommal közösen visszük, öt gyermekünk kisebb-nagyobb közreműködésével.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Vegán (élelmiszer, kozmetikum, tisztítószer)
Tojásmentes (élelmiszer)
Tejmentes (élelmiszer)
Parabénmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Pálmaolajmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Gluténmentes (élelmiszer)
Cukormentes (élelmiszer)
Bio, biodinamikus (élelmiszer)
Állatkísérletmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Előrendelhető
Ár szerint
%

Bio L-XL tyúktojás

Minősített ökológia gazdaságból származó L-XL-es tyúk tojás Farm master fajtájú tyúkoktól. Az L méretú tojások szabvány szerint 63-73g közöttiek, ami a mi esetünkben 63-83g-ot jelent. A szabadtartáson és kapirgáláson túl a BIO-ban előírthoz képest is nagyobb helyigényt biztosítunk, és a minősített bio takarmányt a Lakiteleken működő Bio Édenmajor kft-től szerezzük be. A dobozon szereplő dátum az, amikor tojták a tyúkok. Innentől az eltarthatóság a tároláson múlik, de minimum 1 hónap.

1300 Ft1200 Ft / doboz
120 Ft/db
%

Bio M tyúktojás

Minősített ökológia gazdaságból származó M-es tyúk tojás Farm master fajtájú tyúkoktól. A szabadtartáson és kapirgáláson túl a BIO-ban előírthoz képest is nagyobb helyigényt biztosítunk, és a minősített bio takarmányt a Lakiteleken működő Bio Édenmajor kft-től szerezzük be. A dobozon szereplő dátum az, amikor tojták a tyúkok. Innentől az eltarthatóság a tároláson múlik, de minimum 1 hónap.

1100 Ft1000 Ft / doboz
100 Ft/db

Kecske gomolya sajt LILAHAGYMÁS

Bio takarmányon tartott kecskék tejéből készült, minősített BIO kecsktejből. Anglo-núbiai kecske tejéből készült szeletelhető gomolya sajt. Nem jellemzi erős kecske buké a sajtot, lágy, nagyon ízletes termék. Friss sajt, nem érlelt sajtról van szó. A termék készítése során a saját BIO kecsketejünket használjuk, természetes kultúrát a sajtkészítéshez és jódozatlan tengeri sót. A LILAHAGYMÁS gomolya sajt sót és darabotl lilahagymát tartalmaz. A lilahagyma kivételével minden eleme BIO.

1250 Ft / doboz
8333.33 Ft/kg

Kecske gomolya sajt NATÚR

Bio takarmányon tartott kecskék tejéből készült, minősített BIO kecsktejből. Anglo-núbiai kecske tejéből készült szeletelhető gomolya sajt. Nem jellemzi erős kecske buké a sajtot, lágy, nagyon ízletes termék. Friss sajt, nem érlelt sajtról van szó. A termék készítése során a saját BIO kecsketejünket használjuk, természetes kultúrát a sajtkészítéshez és jódozatlan tengeri sót. A NATÚR gomolya sajt csak sót tartalmaz.

1250 Ft / doboz
8333.33 Ft/kg

Kecske krémsajt FOKHAGYMÁS

Bio takarmányon tartott kecskék tejéből készült, minősített BIO kecsktejből. Anglo-núbiai kecske tejéből készült szeletelhető gomolya sajt. Nem jellemzi erős kecske buké a sajtot, lágy, nagyon ízletes termék. Friss sajt, nem érlelt sajtról van szó. A termék készítése során a saját BIO kecsketejünket használjuk, természetes kultúrát a sajtkészítéshez és jódozatlan tengeri sót. A FOKHAGYMÁS krémsajt sót és reszelt fokhagymát tartalmaz.

1750 Ft / doboz
7000 Ft/kg

Kecske krémsajt MAGYAROS

Bio takarmányon tartott kecskék tejéből készült, minősített BIO kecsktejből. Anglo-núbiai kecske tejéből készült szeletelhető gomolya sajt. Nem jellemzi erős kecske buké a sajtot, lágy, nagyon ízletes termék. Friss sajt, nem érlelt sajtról van szó. A termék készítése során a saját BIO kecsketejünket használjuk, természetes kultúrát a sajtkészítéshez és jódozatlan tengeri sót. A MAGYAROS krémsajt sót, őrült édes piros paprikát és vöröshagymát tartalmaz.

1750 Ft / doboz
7000 Ft/kg

Kecske krémsajt NATÚR

Bio takarmányon tartott kecskék tejéből készült, minősített BIO kecsktejből. Anglo-núbiai kecske tejéből készült szeletelhető gomolya sajt. Nem jellemzi erős kecske buké a sajtot, lágy, nagyon ízletes termék. Friss sajt, nem érlelt sajtról van szó. A termék készítése során a saját BIO kecsketejünket használjuk, természetes kultúrát a sajtkészítéshez és jódozatlan tengeri sót. A NATÚR krémsajt ízesítésében csak sót tartalmaz.

1750 Ft / doboz
7000 Ft/kg

Kecske krémsajt ZÖLDFŰSZERES

Bio takarmányon tartott kecskék tejéből készült, minősített BIO kecsktejből. Anglo-núbiai kecske tejéből készült szeletelhető gomolya sajt. Nem jellemzi erős kecske buké a sajtot, lágy, nagyon ízletes termék. Friss sajt, nem érlelt sajtról van szó. A termék készítése során a saját BIO kecsketejünket használjuk, természetes kultúrát a sajtkészítéshez és jódozatlan tengeri sót. A ZÖLDFŰSZERES krémsajt sót és provance-i fűszerkeveréket tartalmaz.

1750 Ft / doboz
7000 Ft/kg

Kecsketej Bio

Anglo-núbiai kecskék friss, fölözetlen, nyers teje. Minősített ökológiai családi gazdaságból származó tej. 1,5 literes flakonban hűtőben 3 napig tárolható. A csütörtöki átadási napra a szerda esti és a csütörtök reggeli fejés kerül.

1350 Ft / üveg
900 Ft/l

Tehén tej

Jersey tehén friss, fölözetlen, nyers teje. 1,5 literes flakonban hűtőben 3 napig tárolható. A csütörtöki átadási napra a szerda esti és a csütörtök reggeli fejés kerül.

750 Ft / üveg
500 Ft/l