Fejeskáposzta,PI víz ,tiszta só. Pre- és probiotikumokat tartalmazó nyers, teljes értékű speciális táplálékok. A tejsavasan erjesztett zöldségek megőrzik teljes vitamin- és ásványi anyag tartalmukat, sőt mennyiségük még növekedhet is a fermentáció során.
Fermentált káposztalé: Ne felejtsük el, akinek rendben van a bélrendszere, annak jó az immunrendszere is. A fermentált ételek ebben segítenek nekünk. Mit tud a fermentált káposztalé? 1. Kiemelkedően magas probiotikum-tartalmú: mint minden fermentált étel és ital, a savanyú káposztalé is bővelkedik az emésztőrendszer számára hasznos tejsavbaktériumokban. Ezek a szívós kis mikroorganizmusok túlélik a gyomor savas közegét, és aktív formában jutnak el a vastagbélbe. Itt megtelepedve segítik az egészséges emésztést és a tápanyagok felszívódását, valamint rendezik a székletet. A fermentált káposztalé probiotikum-tartalma az erjedés 2-3. hetében a legmagasabb. 2. Erősíti a gyomorműködést: a fermentált káposztalé. Alacsony ph-ja révén segíti a gyomorsav munkáját. Igazi megváltás, amikor nehéz vagy fehérjedús ételeket fogyasztasz. 3. Elektrolitokban, vitaminokban és oldott ásványi anyagokban gazdag: a savanyú káposzta leve is kiemelkedően sok B1-, C-, E-, K- és U-vitamint, béta-karotint, folsavat, klorofillt, kalciumot, káliumot és vasat tartalmaz. 4. Rendkívül erős antioxidáns, rákellenes és gyulladáscsökkentő hatású, és segít fenntartani hormonháztartás egyensúlyát: a benne található vitaminok mellett mindehhez hozzájárul magas glutamin-, indol-3-karbinol- és diindolil-metán-tartalma is. 5. Gombaellenes hatású: klinikai tesztekben hatékonynak bizonyult a Candidiasis kezelésében is. 6. Hatékonyan véd a táplálékkal terjedő bakteriális fertőzésekkel szemben: meggátolja például a Salmonella enteridis, Escherichia coli vagy a Listeria monocytogenes patogének szaporodását. Így kezd a fogyasztását, ha bélfóra regenerációra van szükséged, vagy most ismerkedsz vele: Ha nem fogyasztasz rendszeresen erjesztett élelmiszereket, vagy komolyabb emésztőrendszeri problémákkal küzdesz, csak fokozatosan kezdj el ismerkedni velük, mivel egy nem teljesen egészséges szervezet számára a hirtelen bevitt nagy mennyiségű baktérium, enzim és rost hasmenést és más kellemetlen panaszokat is okozhat! Krónikus emésztőrendszeri gyulladások (például IBS, SIBO, inaktív Crohn, cöliákia, hisztamin-intolerancia - ezek mindegyike a bélfal károsodásával jár együtt) esetén kezdd a bevezetést rövid időn keresztül érlelt levekkel, és csak apró lépésenként haladj: az első napon kizárólag egy teáskanálnyit fogyassz, főétkezés előtt. Ha ez a mennyiség is gondot okoz, tarts néhány nap szünetet és próbálkozz újra, egy teáskanálnyi lével. Amikor ezt az adagot a szervezeted már jól tolerálja, emeld napi 2, majd 3 teáskanálnyira a mennyiséget, és ezt folytasd tovább addig, amíg el nem éred a napi háromszor fél pohárnyi italt. Ezután elkezdheted a fermentált zöldségek fogyasztását is, hasonló módszerrel bevezetve. Fontos, hogy mindig csak akkor lépj egy szinttel tovább, ha semmilyen panaszt nem tapasztalsz! Ha a kellemetlen tünetek újra felbukkannának, lépj vissza az utolsó, biztonsággal fogyasztott szintre és pár nap után próbálkozz újra. Vannak olyanok, akik nagyon gyorsan alkalmazkodnak a fermentált ételek fogyasztásához, másoknak viszont az átlagosnál nagyobb türelemre lesz szüksége. Ne csüggedj, legyél kitartó! :) Ha nincs tudomásod krónikus emésztőrendszeri betegségről, akkor is érdemes kisebb mennyiségekkel kezdened a fermentált ételek-italok fogyasztását. Ez esetben a kezdő napi adag 2 cl, étkezés előtt. Rád is vonatkozik az az aranyszabály, hogy ha bármilyen kellemetlen tünetet tapasztalsz, csökkentsd a mennyiséget (és fordíts fokozott figyelmet emésztőrendszeredre, mert minden ilyen tünet valamilyen lappangó emésztési problémát jelez)! Ha semmilyen panaszt nem tapasztalsz, szépen fokozatosan emelheted az adagot napi háromszor fél pohárra, étkezés előtt elfogyasztva. Ha evés után 2-3 órával tapasztalod a fenti tüneteket, van egy jó hírem: bármilyen fermentált zöldség leve valódi megváltás a számodra! Panaszaidat ugyanis az okozza, hogy a gyomorsavad csak nagyon lassan tudja átjárni az elfogyasztott táplálékot, ezért az ahelyett, hogy szépen lassan távozna a gyomrodból, ott idővel erjedni kezd. Az erjedés során képződő gázok okozzák a kellemetlen, feszítő teltségérzést. A fermentált savanyúságlevek több módon is meggyorsítják a gyomrodban zajló emésztési folyamatokat. Egyrészt, a savanyú íz hatására spontán fokozódik az emésztőnedvek kiválasztása, másrészt pedig mivel a fermentlé a tejsav mellett valamennyi sósavat is tartalmaz, odabent a gyomorsavadhoz hasonlóan fog viselkedni. Legjobb, ha - az előző bekezdésben olvasható bevezetési protokollt is figyelembe véve - minden főétkezés előtt legurítasz egy kupica fermentált káposztalevet (vagy bármilyen fermentált savanyúság levét). Ha a panaszaid egy-egy nehezebb fogás után mégis jelentkeznének, igyál ismét néhány korty (kb. 2 cl) levet! Ha aktív emésztőrendszeri fekélyed van, a Te gyógyszered a nyers káposztalé! Kiegészítés gyanánt fermentálva is fogyaszthatod, de csak kétszeresére hígítva, óvatosan iszogasd! Összetétele: Tisztított víz, só( káposztából a fermentáció során kivont baktériumok, vitaminok, ásványi anyagok) Érési ideje: 7 napos. Hűtőben tartandó!
Fejeskáposzta,sárgarépa,PI víz ,tiszta só. Pre- és probiotikumokat tartalmazó nyers, teljes értékű speciális táplálékok. A tejsavasan erjesztett zöldségek megőrzik teljes vitamin- és ásványi anyag tartalmukat, sőt mennyiségük még növekedhet is a fermentáció során.
Fejeskáposzta,sárgarépa,gyömbér,céklalé PI víz ,tiszta só. Pre- és probiotikumokat tartalmazó nyers, teljes értékű speciális táplálékok. A tejsavasan erjesztett zöldségek megőrzik teljes vitamin- és ásványi anyag tartalmukat, sőt mennyiségük még növekedhet is a fermentáció során.
Lilakáposzta,borókabogyó,PI víz,tiszta só. Pre- és probiotikumokat tartalmazó nyers, teljes értékű speciális táplálékok. A tejsavasan erjesztett zöldségek megőrzik teljes vitamin- és ásványi anyag tartalmukat, sőt mennyiségük még növekedhet is a fermentáció során.
Lilakáposzta,lilahagyma,PI víz ,borókabogyó ,tiszta só. Sajnos mára szinte népbetegség lett az emésztőrendszeri megbetegedés különféle civilizációs okok miatt. Ezért nagyon fontos megválogatni, hogy mint eszünk, milyen termékeket választunk ki a vásárlásnál. Az Ökospájz a fermentált zöldségek által ezt a minőségi terméket kínálja, segítve a fogyasztókat az egészséges bélflóra megtartásában/ visszaállításában, az immunrendszer erősítésében.
Koreai eredetű fermentált zöldség különlegesség. Kínai kel,sárgarépa,retek,póréhagyma és kimchi paszta az összetevői
Téli Ízek ,vegyes zöldségekkel. Brokkoli,karfiol,lilahagyma,vöröshagyma,fokhagyma,káposzta,sárgarépa- fűszerek:rózsabors,kapor,mustármag,koriander,egész feketebors,tiszta só,PI víz