Tokaszalonna A sertés álla alatt lévő zsíros szalonna. Hagyományos módszerrel készül: A friss húst három hétre sóra tesszük, és utána száraz fűrészporral/forgáccsal három napig füstön tartjuk. Így nyeri el végső ízét, és tartósságát. Saját magunk tenyésztjük a sertéseket Dunaföldváron, és mi termeljük meg a takarmányt is Dunaföldvár határában. Igyekszünk, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal kerüljenek a termékeink, a fogyasztók asztalára. A csomagolásnál nem lehetséges pontos kg-ot porciózni, ezért az átvételkor előfordulhatnak minimális eltérések a rendelt mennyiséghez képest. Egy tábla súlya kb.0,8-2kg
Töpörtyű 50 dkg/csomag A sertés zsírszalonnájának kisütéséből keletkezik a zsír, és a töpörtyű. Saját magunk tenyésztjük a sertéseket Dunaföldváron, és mi termeljük meg a takarmányt is Dunaföldvár határában. Igyekszünk, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal kerüljenek a termékeink, a fogyasztók asztalára. A csomagolásnál nem lehetséges pontos kg-ot porciózni, ezért az átvételkor előfordulhatnak minimális eltérések a rendelt mennyiséghez képest.
Tyúkjaim a csirkékkel a tágas baromfiudvarban kapirgálnak! Természetesen ők is csak általam darált szemes takarmányt kapnak! Kukorica, árpa és szotyola dercésre darált keverékét! A terméket pontos súlymérés alapján kell fizetni!
Ezt a receptet még a nagyszüleim hagyták rám, ők pedig a szüleiktől lesték el. Az egyébként is finom véres hurkát, fűszerezett, pirított kenyérkockával bolondítjuk meg. A régmúlt ízeit keresőknek és a nosztalgiára vágyóknak ajánlom ezt a csemegét, ami gyorsan elkészíthető, remek vacsora. Szegfűborsot is tartalmaz, ami kihozza a véres hurka jellegzetes ízét. 1 db kb 30 dkg. A terméket pontos súlymérés szerint kell fizetni.