Bodzaviágot a saját kertemben szedem, napon szárítom a virágtányérkat, majd kézzel morzsolom. Egyik kedvenc teám az íze miatt, és a házipatikánk főszereplője. Népgyógyászatban váladékoldó, izzasztó hatása miatt használják, megfázásos tünetek esetén kiváló kiegészítője a kezelésnek. Bátran ízesíthetjük. Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi mennyiségű teafüvet forrázz le 2,5 dl vízzel, majd 10 percig lefedve hagyd állni, szűrd le és langyosan fogyaszd el! 6 év feletti gyememek hígítva fogyaszthatják, valamint várandósság és szoptatás alatt is megengedett a fogyasztása
Sült tea válogatás + fűszerválogatás. A DOBOZ TARTALMA: 4 db sült tea vegyesen rakva, hogy többféle ízt megkóstolhasson. 3 db különböző fűszer. Díszdobozba csomagolva, így akár egy remek ajándék ötlet is lehet.
A csalán csak úgy terem a kertemben :-) A konyhakerti növények közt bárhol előfordul egy tő, én meghagyom és tavasztól virágzásig folyamatosan szedem friss leveleit. Népgyógyászatban vizelethajtó hatása miatt alkalmazzák. Ezen kívül rendkívül sok ásványi anyag és vitamin is található benne. Semleges íze miatt jól keverhető más teákkal, egy tisztító kúra kihagyhatatlan része. Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi mennyiségű teafüvet forrázz le 2,5 dl vízzel, majd 10 percig lefedve hagyd állni, szűrd le és langyosan fogyaszd el! Várandósság alatt a gyógytea fogyasztása TILOS, gyermekeknek nem javasolt 12 éves korig
A vérnyomás és a vércukorszint szabályozására, a csontritkulás megelőzésére, valamint az emésztési gondok enyhítésére is jó megoldás lehet a fügefalevél-tea Az elkészítése: egy liter forrásban levő vízhez tegyél két evőkanál szárított fügefalevelet, majd forrald 15 percig. Leszűrés után már fogyasztható is. Napi 1 bögrével ajánlott inni belőle.
A CSALÁDI KÁVÉ, kávé pótlására szolgáló cikóriát és gabonát tartalmazó koffeinmentes pótkávé specialitás. A cikória gazdag magnéziumban, A-vitaminban, folsavban és ballasztanyagokban. Ezen kívül még tartalmaz szénhidrátot, zsírt és fehérjét, valamint kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, B1-, B2- és C-vitamint, niacint. Használják gyógynövényként. Ugyanis serkenti a májműködést, az anyagcserét. Segíti az emésztést. Gyulladáscsökkentő, élénkítő és hashajtó hatású. Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Tudományos kutatások támasztják alá, hogy kedvezően hat a vastagbél mikroflórájának egészséges összetételére és élettani szerepére. Rákepidemiológiai vizsgálatok bizonyítják, hogy csökkenti a vastagbél rákosodásának általános kockázatát. Gabonakávék jellemzői: koffeinmentesek, természetes élelmi rost források, a gabonákra jellemző magas ásványi és vitaminanyag tartalommal rendelkező pótkávék



Cicobello Caramel VEGAN azonnal oldódó karamell ízű pótkávé kivonat 150 g Összetevők: pörkölt pótkávé kivonat (árpa, rozs, cikóriaaszalvány, cukorrépa), *izomaltulóz, természetes aroma, étkezési só *Az izomaltulóz egy fruktóz és glükoz forrás Elkészítési javaslat: 2 teáskanálnyi cikória pótkávét adunk egy csésze forró vízhez vagy tejhez. Laktózérzékenyeknek is ajánljuk növényi tejjel elkészítve. Minőségét megőrzi: 1 év Száraz, hűvös helyen tárolandó Koffeinmentes, laktózmentes Gyártó: Multi Cikória , Jánossomorja


Azonnal oldódó cikória alapú gabona kávé kivonat, 100% cikória, Gyártó: Multi Cikória , Jánossomorja


AKCIÓ a készlet erejéig. Közeli minőségét megőrzi termék: 2025.02.18 Cicobello Classic VEGAN azonnal oldódó instant pótkávé kivonat 125 g Összetevők: pörkölt pótkávé kivonat (árpa, rozs, cikóriaaszalvány, cukorrépa) Elkészítési javaslat: 2 teáskanálnyi kivonatot adunk egy csésze forró vízhez vagy tejhez. Laktózérzékenyeknek is ajánljuk növényi tejjel elkészítve. Minőségét megőrzi: 1 év Száraz, hűvös helyen tárolandó Koffein és laktózmentes Gyártó: Multi Cikória, Jánossomorja
CIKÓRIA KÁVÉ Az egyik legősibb és legértékesebb zöldségnövényünk. Koffeinmentes, értékes antioxidáns, magas vitamin és ásványianyag tartalmú pótkávé. Fogyaszthatják koffein érzékenyek, terhesek, szoptatóanyukák, szív- és érrendszeri problémával küzdők, magas vérnyomás betegségben szenvedők, hisztamin intoleranciások, akik érzékenyek a kávéra. Elkészítési javaslat: 1 liter hideg vízbe tegyünk 3 púpozott evőkanál cikória kávét. 3-4 percig forralva főzzük fel és 5 perc állás után szűrjük le. Filteres kávéfőzőben is elkészíthetők. Meghatározó szereplője a korszerű táplálkozásnak és a téli friss, zöldségválasztékot bővíti. Rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést. Ásványi sót, kalciumot, káliumot, foszfort, meszet tartalmaz. Közel annyi A-vitamin található meg benne, mint a sárgarépában, C-vitamin tartalma jelentéktelen. Gyökerében tejnedv, valamint 15% inulin található, ez utóbbi adja a cikóriakávé kesernyés ízét. A gyökere mellett a levelében is található tejnedv. A cikória gyökerét pótkávé- és inulingyártásra használják.