Almaecet (100%) rozmaringgal. Érlelési idő 6 hónap, savtartalom 5%. A felhasznált almafajták: Gala must, Elstar, Granny smith, Jonagold, Idared. 100 ml termék 250 g alma felhasználásával készült. Az almát kíméletesen cefrézik, majd a kierjedés után a leszűrt almabort beoltják a saját ecetsav baktérium kultúrával. Hat hónap lassú érlelés után lefejtjik és palackozzák. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az eredeti vitamin-, antioxidáns- és ásványi anyag (kálium, kalcium, cink, fluor, jód és szelén) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét. Gyártó : Csúzi Pincészet Monor
100% málnaecet, 5-8% közötti savtartalommal. A málnát kíméletesen cefrézik, majd a kierjedés után a leszűrt málnabort beoltják a saját ecetsav baktérium kultúrával. Hat hónap lassú érlelés után lefejtjik és palackozzák. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az eredeti vitamin-, antioxidáns- és ásványi anyag (kalcium, kálium, magnézium és vas) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét. Javasoljuk zöldség- és gyümölcssalátákhoz egyaránt, de ki lehet próbálni húspácokhoz is. Gyártó : Csúzi Pincészet Monor
Összetétel: almaecet (100%). A felhasznált almafajták: Gala must, Elstar, Granny smith, Jonagold, Idared. 100 ml termék 250 g alma felhasználásával készült. Érlelési idő 6 hónap, savtartalom 5%. Az almát kíméletesen cefrézik, majd a kierjedés után a leszűrt almabort beoltják a saját ecetsav baktérium kultúrával. Hat hónap lassú érlelés után lefejtjik és palackozzák. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az eredeti vitamin-, antioxidáns- és ásványi anyag (kálium, kalcium, cink, fluor, jód és szelén) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét. Gyártó : Csúzi Pincészet Monor
100% sárgabarackecet, 5-8% közötti savtartalommal. A sárgabarackot kíméletesen cefrézik, majd a kierjedés után a leszűrt sárgabarackbort beoltják a saját ecetsav baktérium kultúrával. Hat hónap lassú érlelés után lefejtjik és palackozzák. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az eredeti vitamin-, antioxidáns-, flavonoid- és ásványi anyag (kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium és vas) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét. Zöldség- és gyümölcssaláták alaplevéhez, koktélokhoz és húsok pácolásához ajánljuk. A ázsiai konyha különösen kedvelt ecettípusa. Gyártó : Csúzi Pincészet Monor
100% szilvaecet, 5-8% közötti savtartalommal. A szilvát kíméletesen cefrézzük, majd a kierjedés után a leszűrt szilvabort beoltjuk a saját ecetsav baktérium kultúránkkal. Hat hónap lassú érlelés után lefejtjük és palackozzuk. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az eredeti vitamin-, antioxidáns- és ásványi anyag (kalcium, magnézium és vas) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét. Zöldség- és gyümölcssaláták alaplevéhez, koktélokhoz és húsok pácolásához ajánljuk.
Kistermelői vegán termék Összetevők: paradicsom, paprika, hagyma, cukkini, sűrített paradicsom, só, bors, 1% cukor Tartósítószert nem tartalmaz, hőkezeléssel tartósított.
Töltetlen kemény eperízű echinácia cukorka Összetevők: kristálycukor, glükózszirup, csapvíz, citromsav, aromák, gyógynövény: bíborszínű kasvirág, kakaóvaj, gyógynövény: citromfű leveles, gyógynövény: hibiszkusz virág, élelmiszerszínezék: carmine, gyógynövény: Kakkukfű, gyógynövény: orvosi zsálya. Bíborszínű kasvirág (echinacea purpurea): A bíborszínű kasvirág (echinacea angustifolia és echinacea purpurea) Észak-Amerika egyik legnépszerűbb gyógynövénye, melynek előnyös hatásait az indiánok már évezredek óta ismerik. Bizonyítottan az egyik leghatékonyabb növényi eredetű immunerősítő szer. Az echinacea sok betegség gyógyításában játszik fontos szerepet, mert olyan alkotóanyagokat tartalmaz, amelyek serkentik az immunrendszert. A növényből készült kivonatban például megtalálható a gyenge antibiotikus hatású echinakozid és az echinacein gyulladáscsökkentő anyag. Az echinacea javítja a szervezet általános egészségi állapotát, káros mellékhatások nélkül fokozza ellenálló képességét, emellett baktérium- és vírusölő hatású. Idült és gyakran kiújuló fertőzések (pl.: légúti, húgyúti, középfülgyulladás), gombás és allergiás eredetű megbetegedések, kötőszöveti gyulladások enyhítésére kiválóan alkalmas. Származási hely: Magyarország. Száraz, hűvös helyen tartandó!
Töltetlen kemény orvosi pemetefű cukorka Összetevők: cukor; glükóz szirup; ivóvíz; gyógynövény-keverék kivonat (min. 0,3%) a következő gyógynövényekből: orvosi pemetefű, kamilla, szagos müge, kőhárs, lándzsás útifű; kakaóvaj; színezék: növényi szén; csomósodást gátló anyag: talkum; mentol; aroma. A cukorka az alábbi gyógynövények kivonatait tartalmazza: Orvosi pemetefű (Marrubium vulgare): Hurutoldó, köhögéscsillapító, nyákoldó, izomlazító. Hatóanyagai légcsőhurut, torokgyík, asztma kezelésében eredményesek, serkentik az emésztést, a májműködést, nyugtató hatásúak, hashajtóként, féregűzőként is használhatók, gyorsítják a sebgyógyulást. Ekcéma és övsömör esetén is alkalmazhatók. Nyugtató hatásának köszönhetően kis adagjai szabályozzák a gyors, rendszertelen szívverést. Kamilla (Matricaria recutita): Kivonata enyhíti az ideges nyugtalanságot, az emésztési panaszokat, kedvezően hat a hurutos, fekélyes betegekre. Allergiás panaszok megelőzésére, baktérium-, vírus- és gombafertőzésekre, fekélyekre jó. Serkenti a májsejtek regenerációját. Lándzsás útifű (Plantago lanceolata): Húgyúti fertőzések, kötőhártya-gyulladás, hasmenés esetén alkalmazható. Köptető, köhögéscsillapító hatású. Nyákanyagai csökkentik a vér koleszterinszintjét. Kőhárs (Tiliaceae): Virágkivonata serkenti az emésztést, oldja az ideges feszültséget, csökkenti a vérnyomást, elűzi az álmatlanságot, gátolja az érelmeszesedést. Izzasztó hatású, ezért kitűnően alkalmazható megfázás, influenza, fejfájás kezelésére. Szagosmüge (Galium odoratum): Illat- és aromaanyagai kellemes, jellegzetes ízt, illatot, aromát biztosítanak a terméknek. Hatóanyagai véralvadásgátló hatásúak, ezért akadályozhatják a szívinfarktus kialakulását. Száraz, hűvös helyen tartandó! Származás: Magyarország
Töltetlen kemény mentol ízű echinácia cukorka Bíborszínű kasvirág (echinacea purpurea): A bíborszínű kasvirág Amerikából származó gyógynövény, melynek előnyös hatásait az indiánok már évezredek óta ismerik. Bizonyítottan az egyik leghatékonyabb növényi eredetű immunerősítő szer. A szervezet általános egészségi állapotát javítja, káros mellékhatások nélkül fokozza ellenálló képességét, emellett baktérium- és vírusölő hatású. Fertőzéses és allergiás eredetű megbetegedések, kötőszöveti gyulladások enyhítésére alkalmas. Eukaliptusz-, borsmenta- és fodormentaolaj: Ezeket az illóolajokat a cukoripar előszeretettel alkalmazza, hiszen kellemes aromát biztosítanak a termékeknek. Mindezen túl számos előnyös hatásuk van, gyomor-, bélhurut és hólyagbajok ellen széles körben használják őket. Étvágyjavító, idegnyugtató, görcsoldó és epeserkentő hatásuk is ismeretes. Mentol: A mentol különleges aromájának köszönhetően cukorkánk frissítő, üdítő hatású. Dohányzóknak kifejezetten ajánlott, hiszen hosszan tartó, friss leheletet biztosít. Származási hely: Magyarország. Száraz, hűvös helyen tartandó! Összetevők: cukor, glükóz szirup, ivóvíz, aromák, hordozó: talkum, kakaóvaj, bíborszínű kasvirág (echinacea purpurea), színezék: brillantkék FCF.
Illatos, frissítő rozé, 2024-es újbor Különösen korán, augusztus végén kezdtük meg a szüretet Szekszárdon, Hosszúvölgyben. A kékfrankos, cabernet franc és merlot szőlőből rozé technológiával készült bor idén csodálatosan mély vörös színt kapott. Címkéje kislányunk, Karina műve :) Szerethető, izgalmas, érdemes megkóstolni... Kövess minket a Facebookon és Instagramon is! www.facebook.com/diofasikovacspince https://www.instagram.com/diofasikovacspince És ami még fontos infó egy izgalmas 2024-es újbor mellé... Légy felelős borfogyasztó! Gondosan válaszd ki a kóstolásra szánt tételt, szánd rá az időt, teremtsd meg a hangulatot és vedd körbe magad jó emberekkel - így lesz igazi az élmény... A borászati termékek ökológiai lábnyomának közel 40%-át a palackok adják, ezért palackozáshoz újrahasznosított palackokat használunk, boraink palackjait visszagyűjtjük, újratöltjük. Kérjük, juttasd vissza nekünk! Boraink minimális beavatkozással, természetes eljárásokkal, adalékok nélkül készülnek. Szőlőültetvényeinken ökológiai, regeneratív gazdálkodást folytatunk (bio és Demeter minősítés folyamatban) Működésünk minden területén maximálisan törekszünk a környezetileg, társadalmilag, gazdaságilag fenntartható megoldások alkalmazására. Boraink vásárlásával támogatod ezt a szemléletet
Enyhén csípős (húsmentes) bolognai szósz. Tésztaételekhez, szendvicsekhez, hamburgerekbe, grillekhez ajánlott. Összetevők : Vöröshagyma, paradicsom, fokhagyma, olívaolaj, só, bors, oregano, bazsalikom, kakukkfű. Tartósítószermentes, hűtve tárolandó !
Kiváló minőségű pucolt, tört dió rendelhető 1 kg-os kiszerelében. Ára 4800 Ft/ kg