Gyümölcse nagy, széles körte alakú, alapszíne sárga, felülete rücskös, héja középvastag, olvadó, Vilmos körtéhez hasonló ízű kora téli fajta. Hosszan eltárolható utóérő fajta a tárolás érdekében zölden van leszedve és betárolva. A körte érlelése és tárolása A legtöbb körte nem a fán érik meg. Édességüket és jól ismert ízüket csak a betakarítás után nyerik el. Módszerek az otthoni érleléshez: A körte mindenféle probléma nélkül érlelődik a konyhaasztalon, ez általában 4-7 napot vesz igénybe. Tegyük egy tálba, és rendszeresen ellenőrizzük, hogy lágyultak-e, és készen állnak-e már az evésre. Tegyük egy papírzacskóba őket, és hagyjuk, hogy megérjenek a konyhaasztalon. Ez a módszer az érési időt 2-4 napra rövidíti. A körte által termelt természetes gázok csapdába esnek a tasakban, ezáltal gyorsabban érnek meg. Az idő előtti megromlásuk elkerülése érdekében ellenőrizzük őket naponta. Ügyeljünk arra, hogy ne használjunk műanyag zacskókat, mivel a gyümölcsünk így nem tud lélegezni, és azonnal rohadni kezd. Ha a körték mellé teszünk néhány almát vagy banánt is a zacskóba, akkor nagyon gyorsan megérnek. Az érett alma több etilént termel, ami a körte villámgyors, akár 1 nap alatti éréséhez vezet.
Permakultúrás gazdálkodásból származó, szabadgyökerű, egyszer érő (rövid tenyész-idejű) fajta. Rendkívül bőséges termését június-júliusban élvezhetjük. A gyümölcsök lédúsak, kellemesen édesek, zamatosak. A jellegzetes málna ízt élvezhetjük általa.
Folytonérő "Polka" málna tő, permakultúrás gazdaságból. Közepes termetű, tőhajtással gyorsan sűrűsödik, május végétől egészen a fagyokig hozza óriás sűrű fürtjeit. Javasolt családi házakhoz, kiskertekbe, ahol a gyerekek is élvezettel szedhetik több hónapon át a friss gyümölcsét.