Dunaújvárosi Kosár Közösség

Belépés / Regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Kertészet

Szűrés
Új termékek
Csak új termékek
Allergének
Vegán (élelmiszer, kozmetikum, tisztítószer)
Tojásmentes (élelmiszer)
Tejmentes (élelmiszer)
Parabénmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Pálmaolajmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Gluténmentes (élelmiszer)
Cukormentes (élelmiszer)
Bio, biodinamikus (élelmiszer)
Állatkísérletmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Előrendelhető
További szűrők
Ár szerint

Körte - Packhams triumph

Gyümölcse nagy, széles körte alakú, alapszíne sárga, felülete rücskös, héja középvastag, olvadó, Vilmos körtéhez hasonló ízű   kora téli fajta. Hosszan eltárolható utóérő fajta a tárolás érdekében zölden van leszedve és betárolva. A körte érlelése és tárolása A legtöbb körte nem a fán érik meg. Édességüket és jól ismert ízüket csak a betakarítás után nyerik el. Módszerek az otthoni érleléshez: A körte mindenféle probléma nélkül érlelődik a konyhaasztalon, ez általában 4-7 napot vesz igénybe. Tegyük egy tálba, és rendszeresen ellenőrizzük, hogy lágyultak-e, és készen állnak-e már az evésre. Tegyük egy papírzacskóba őket, és hagyjuk, hogy megérjenek a konyhaasztalon. Ez a módszer az érési időt 2-4 napra rövidíti. A körte által termelt természetes gázok csapdába esnek a tasakban, ezáltal gyorsabban érnek meg. Az idő előtti megromlásuk elkerülése érdekében ellenőrizzük őket naponta. Ügyeljünk arra, hogy ne használjunk műanyag zacskókat, mivel a gyümölcsünk így nem tud lélegezni, és azonnal rohadni kezd. Ha a körték mellé teszünk néhány almát vagy banánt is a zacskóba, akkor nagyon gyorsan megérnek. Az érett alma több etilént termel, ami a körte villámgyors, akár 1 nap alatti éréséhez vezet.

1000 Ft / kg
1000 Ft/kg

Málna tő, Malling (egyszer érő)

Permakultúrás gazdálkodásból származó, szabadgyökerű, egyszer érő (rövid tenyész-idejű) fajta. Rendkívül bőséges termését június-júliusban élvezhetjük. A gyümölcsök lédúsak, kellemesen édesek, zamatosak. A jellegzetes málna ízt élvezhetjük általa.

700 Ft / db
700 Ft/db

Málna tő, Polka

Folytonérő "Polka" málna tő, permakultúrás gazdaságból. Közepes termetű, tőhajtással gyorsan sűrűsödik, május végétől egészen a fagyokig hozza óriás sűrű fürtjeit. Javasolt családi házakhoz, kiskertekbe, ahol a gyerekek is élvezettel szedhetik több hónapon át a friss gyümölcsét.

1900 Ft / db
1900 Ft/db