Kevésbé jellegzetes ízű mint sárga vagy a lila, a sima krumplihoz a leginkább ez hasonlít.
Sütéskor enyhe mogyoró aroma jellemzi. Különleges édes, és picit fűszeres íze miatt inkább párolva és tepsiben sütve érvényesül. Héjában sütve a legfinomabb, egészen karamellizálódásig kell sütni a tökéletes ízért.
Méretéből adódóan jól porciózható. Ízre megegyezik a normál méretű fehér batátával. Az édesburgonya íze mérettől független, ezért bármelyiket is választod jól döntesz. +Pont a batáta javára, hogy minden része ehető, héjastól is bátran fogyasztható, így a rostot legnagyobb mennyiségben tartalmazó részét sem dobjuk el. (Műanyag sörtés kefével jól tisztítható.)
1-1.5 kg közötti darabok Felkockázva, akar nyersen, akar blansírozás után fagyasztva tökéletes hozzávaló szinte minden leveshez!
Gesztenyés íz, szép szín. Magas antioxidáns(antocianin) tartalommal bír. Magasabb ára a kisebb terméshozamra vezethető vissza.
Lila bőr, egyedi hússzín, prémium íz A mélylila húsú édesburgonya általában száraz és erőteljes ízű, ez a fajta teljesen más. A hús nedves és édes, harmoniában van a szín, és az íz. Szintén magas antioxidáns tartalommal bír!
Saját termesztésű kecskeméti jubileumi paradicsomból. Jó minőségű. vegyszermentes alapanyagból. Tartosítószert, sót, fűszert nem tartalmaz. A készítés menete: 1. Válogatás 2. 3 lépcsős mosás (tiszta vízzel) 3. Darabolás 4. Passzírozás 5. Főzés, állagsűrítés és hőkezelés. 6. Üvegek és lapkák fertőtlenítése/csírátlanítása 120 fokos sütőben. 7. A forró lé meleg üvegekbe töltése, zárása, majd 1,5-2 napos száraz dunsztolása 8. A lapka vákumgombjának ellenőrzése 9. Cimkézés 10. Szállítás :) 11. Fogyaszd egészséggel!
A klasszikus! Béta-karotinban gazdag. Az én kedvenc felhasználási módom: Csíkokra vágva, tetszőlegesen fűszerezve, kukoricakeményítőben meghempergetve (ropogós textúrát kölcsönöz), cseppnyi olívaolajon megsütve, fokhagymás, petrezselymes tejfölbe mártogatva.
Sárga édesburgonyából készült liszt. 500g liszt 2.5 kg batáta felhasználásával készül. Gluténérzékeny táplálkozásban használatos, de bárkinek ajánlható. Lisztkeverékben történő használathoz tökéletes, 20-30%-ban adagolva Külön erre a célra tartott eszközökkel készül (szeletelő, szárító, örlő) így 99.99 % hogy nem szennyeződik gluténnal.
Méretéből adódóan jól porciózható. Ízre megegyezik a normál méretű sárga batátával. Az édesburgonya íze mérettől független, ezért bármelyiket is választod jól döntesz. +Pont a batáta javára, hogy minden része ehető, héjastól is bátran fogyasztható, így a rostot legnagyobb mennyiségben tartalmazó részét sem dobjuk el. (Műanyag sörtés kefével jól tisztítható.)
Jelenleg 600-630g a 10db. Hajszál híján L es méret . Háztáji állományunk (18db tyúk) termeléséből adódó felesleg. Kapirgálós,szaladgálós, boldog állatok.