Dunaújvárosi Kosár Közösség

Belépés / Regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Diófási-Kovács Pince

Diófási-Kovács Pince

Biodinamikus mikro borászat és szőlőskert Szekszárdon

Szőlőskertünk...

Mikrogazdaságként, összesen kb 1,3 ha borszőlő termő területen gazdálkodunk. Szerintünk Szekszárd legszebb helyein!  Családunkkal és minimális külső segítséggel műveljük szőlőinket, a természettel összhangban.

A metszés és zöldmunka Simonit&Sirch módszerrel történik, különböző talajtakarási megoldásokkal, növénytársításokkal is kísérletezünk.

Organikus gazdálkodást folytatunk a telepítéstől kezdve Hosszúvölgyben. A Kerékhegyi ültetvények és a Cserhát tetőn lévő ültetvényeken 2023-tól hivatalosan is megkezdtük az átállási időszakot a bio minősítés és biodinamikus, Demeter minősítés elérése érdekében.

Fontos számunkra, hogy ismerjük a tőkéket, személyes kapcsolatunk legyen a területekkel és ami a legfontosabb szeretünk a szőlőben, szőlővel dolgozni.

Fajtáink: kékfrankos, cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon, baco noir, kadarka

Borászat...

A borkészítés során célunk az, hogy a bor a lehető legnagyobb mértékben mutassa meg az adott fajta, környezete és az évjárat jellemzőit. Ennek érdekében csak a legszükségesebb, minimális mértékben avatkozunk be. Vörösboraink spontán erjesztéssel készülnek, a rozékhoz használunk fajélesztőt. A borok érlelése finomseprőn történik, kén hozzáadása nélkül, egészen addig amíg stabillá nem válnak.

A munka során mindig odafigyelünk a “pince higiéniára” és a tiszta körülményekre, annak érdekében, hogy a bor hibátlan legyen.

Hiszünk benne, hogy a szüret hangulatát visszatükrözik boraink, ezért a szüreti időszakban igyekszünk barátokkal, családdal, vidámsággal, szeretetteljes hangulatot teremteni a szőlőben és pincében.

Természettel összhangban...

  • Szőlőültetvényeinken ökológiai, regeneratív gazdálkodást folytatunk. (bio minősítés már megvan, biodinamikus folyamatban)
  • Működésünk minden területén maximálisan törekszünk a környezetileg, társadalmilag, gazdaságilag fenntartható megoldások alkalmazására.
  • Boraink minimális beavatkozással, természetes eljárásokkal, adalékok nélkül készülnek.
  • Palackozáshoz újrahasznosított palackokat használunk, boraink palackjait visszagyűjtjük, újratöltjük.
  •  

Kövess minket a Facebookon és Instagramon is, hogy többet tudhass meg rólunk, a szőlészeti munkáinkról, a borkészítésről és a fenntarthatóságról!

www.facebook.com/diofasikovacspince

https://www.instagram.com/diofasikovacspince

Kapcsolat: Dr Diófási-Kovács Orsolya, +36303439385

 

 

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Vegán (élelmiszer, kozmetikum, tisztítószer)
Tojásmentes (élelmiszer)
Tejmentes (élelmiszer)
Parabénmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Pálmaolajmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Gluténmentes (élelmiszer)
Cukormentes (élelmiszer)
Bio, biodinamikus (élelmiszer)
Állatkísérletmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Előrendelhető
lejárat közeli termék
Vegyszermentes
Ár szerint
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-02-13
Rendelhető 2025-02-07-ig

Alternatív citromlé - VERJOUS

Alkoholmentes különlegesség - Verjous 2024 - zöldszőlő lé – „alternatív citromlé” bioszőlőből A verjous a zöld, éretlen szőlő kipréselt levéből, minimális kén hozzáadásával, pasztőrözéssel készült. Zölden szüretelt bio kékfrankos és cabernet franc szőlőből készült, alkoholmentes termék.  Palackozás dátuma: 2024.07.22. Hűvös helyen tárolandó, felbontás után hűtőben több hónapig is eláll. Használat előtt érdemes felrázni. Kövess minket a Facebookon és Instagramon is! Nézd meg milyen volt a 2024-es Verjous szüret :) www.facebook.com/diofasikovacspince https://www.instagram.com/diofasikovacspince Hogy mi is ez az alkohol mentes finomság? Néhány cikkből összeraktam egy kis ismertetőt.  Mire lehet használni? vs Első körben gondolj arra, hogy mire használod az ecetet vagy a citromlevet. Ami eszedbe jut, azt bátran helyettesítsd mostantól verjus-vel! Arra számíts, hogy az íze kifinomultabb, selymesebb, és egyfajta elegáns savasságot ad a fogásoknak. Sokrétűen felhasználható: a legkülönfélébb salátákhoz, gyümölcsökhöz, főzelékhez, vagy egyéb ételek savanyítására. 1. Készítsünk limonádét vagy üdítőt, mintha szörpöt csinálnánk! 1-2 ujjnyi elég belőle, és mehet rá a hideg szóda. Natúran is szomjoltó, de cukrot is adhatsz hozzá. 2. Bőven eláll a téli szezonra, így megbolondíthatod vele a fekete teát! A citromlevet pedig felejtsd el! 3. Bárhova mehet, ahova eddig citromlevet, ecetet vagy borecetet használtál. Különösen a könnyű, párolt húsokhoz vagy halakhoz, mert a verjus savai puhábbak, így egységesebb lesz az étel íze. A verjus-vel újragondolhatod a salátadresszinget. Forrás: https://winelovers.blog.hu/.../mi_az_a_verjus_es_mire... Mi a verjous és honnan származik? „Szigorúan véve a verjus éretlen szőlőszemekből préselt savas folyadék. A kifejezés a francia vert (’zöld’) és a jus (’lé’) szavak összetételéből származik. Az angolok verjuice-nak, az olaszok agrestónak hívják. Jobb híján mi, magyarok is a francia kifejezést vettük át, holott régen volt rá saját szavunk. Anno a magyar szakácskönyvekben latinosan agresként vagy egresvízként volt olvasható. Mivel az ókorban az éretlen szőlőt nevezték egresnek vagy agresnek ebből ered az „egresvíz” elnevezés. Használata az ókorra vezethető vissza, sőt idősebb is lehet, mint maga a borkészítés. Minden bizonnyal a Közel-Keletről terjedt el, és honosodott meg Európa bortermelő vidékein, ahol a 19. század elejéig a legfontosabb savanyítószer volt. Az Arab-félsziget népeinek konyhájában mai napig jelen van. Kr. e. 5. században görög orvosok már írnak a használatáról, de a kora középkorban is alkalmazták gyomorpanaszok kezelésére. Hiába tűnik furcsának, reggelente egy evőkanál verjus, citromlé vagy almaecet lúgosító hatású, és jó az emésztésnek. A verjus a középkori konyhaművészet elengedhetetlen kelléke volt, az egyik legelterjedtebb savanyítószernek számított. A 18. századtól visszaszorult, aminek fő oka a citrom térnyerése volt. Mivel a verjus készítéséhez a szőlőt korán szüretelik, magas a sav- és az extrakttartalma. Szív- és érrendszeri megbetegedések elleni, védő hatású polifenolokat tartalmaz. Forrás: https://greendex.hu/vazlat-itt-az-ido-csinalj-verjus-t.../ Hogyan készül? Miért érdemes fogyasztani? Az időzítés fontos, hiszen verjus csak zsendülésben lévő szőlőből készíthető. A zendülés a szőlő érésének, cukrosodásának kezdete. Ha egy borász verjus készítésre adja a fejét, a szőlőt érésének korai szakaszában szedik le, amikor még nagyon sérülékeny. Ekkor támadják leginkább a fertőzések (lisztharmat, peronoszpóra), permetezni viszont nem lehet, mert a vegyszer már nem bomlana le a szüretig. /Nálunk ez a veszély nem áll fenn, hiszen egyébként is ökológiai gazdálkodást folytatunk – csak természetes anyagokkal védjük a szőlőt a betegségek ellen!/ Emiatt a verjus-höz felhasznált szőlő termesztése során a legszigorúbb biotermesztési előírásoknak kell megfelelni. (Újabb érv a fogyasztása mellett!) A zöldszüret azért szükséges, hogy korlátozzuk a terméshozamot, ami végső soron a borok minőségének javulásához, ill, a bor összetettségéhez járul hozzá. A verjus készítés során az egészséges, zöld fürtöket használjuk fel, így azok sem vesznek kárba /zero waste/ Daráljuk, préseljük és hogy sokáig elálljon pasztőrözve került palackokba. A szőlő cukortartalma ilyenkor még alacsony, sav- és extrakttartalma azonban annál magasabb. Ennek köszönhetően a verjus antioxidánsokban gazdag, kedvező az élettani hatása is. A benne lévő polifenolok védenek a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és gátolhatják a daganatok kialakulását is. Forrás: https://greendex.hu/vazlat-itt-az-ido-csinalj-verjus-t.../ https://winelovers.blog.hu/.../mi_az_a_verjus_es_mire...  

3500 Ft / üveg
3500 Ft/üveg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-02-13
Rendelhető 2025-02-07-ig

Dark Rozé '24

Illatos, frissítő rozé, 2024-es újbor Különösen korán, augusztus végén kezdtük meg a szüretet Szekszárdon, Hosszúvölgyben. A kékfrankos, cabernet franc és merlot szőlőből rozé technológiával készült bor idén csodálatosan mély vörös színt kapott. Címkéje kislányunk, Karina műve :) Szerethető, izgalmas, érdemes megkóstolni... Kövess minket a Facebookon és Instagramon is!  www.facebook.com/diofasikovacspince https://www.instagram.com/diofasikovacspince   És ami még fontos infó egy izgalmas 2024-es újbor mellé...  Légy felelős borfogyasztó! Gondosan válaszd ki a kóstolásra szánt tételt, szánd rá az időt, teremtsd meg a hangulatot és vedd körbe magad jó emberekkel - így lesz igazi az élmény...  A borászati termékek ökológiai lábnyomának közel 40%-át a palackok adják, ezért palackozáshoz újrahasznosított palackokat használunk, boraink palackjait visszagyűjtjük, újratöltjük. Kérjük, juttasd vissza nekünk!  Boraink minimális beavatkozással, természetes eljárásokkal, adalékok nélkül készülnek.  Szőlőültetvényeinken ökológiai, regeneratív gazdálkodást folytatunk (bio és Demeter minősítés folyamatban)  Működésünk minden területén maximálisan törekszünk a környezetileg, társadalmilag, gazdaságilag fenntartható megoldások alkalmazására. Boraink vásárlásával támogatod ezt a szemléletet

5500 Ft / üveg
5500 Ft/üveg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-02-13
Rendelhető 2025-02-07-ig

Karina Cuveé - Natúr vörösbor

A szekszárdi „jobb remete” dűlőben szüretelt cabernet sauvignon és merlot fajtákból, spontán erjesztéssel készült, tölgyfa hordóban érlelt, testes, natúr vörösbor. Szűrés nélkül került a palackba. 2022-es évjárat. Kislányunkról, Karináról neveztük el, a címkét is ő alkotta, így már csak ezért is érdemes megkóstolni ;)   És ami még fontos infó egy szekszárdi prémium vörösbor mellé...  Légy felelős borfogyasztó! Gondosan válaszd ki a kóstolásra szánt tételt, szánd rá az időt, teremtsd meg a hangulatot és vedd körbe magad jó emberekkel - így lesz igazi az élmény...  A borászati termékek ökológiai lábnyomának közel 40%-át a palackok adják, ezért palackozáshoz újrahasznosított palackokat használunk, boraink palackjait visszagyűjtjük, újratöltjük. Kérjük, juttasd vissza nekünk!  Boraink minimális beavatkozással, természetes eljárásokkal, adalékok nélkül készülnek.  Szőlőültetvényeinken ökológiai, regeneratív gazdálkodást folytatunk (bio és Demeter minősítés folyamatban)  Működésünk minden területén maximálisan törekszünk a környezetileg, társadalmilag, gazdaságilag fenntartható megoldások alkalmazására. Boraink vásárlásával támogatod ezt a szemléletet! Kövess minket a Facebookon és Instagramon is!  www.facebook.com/diofasikovacspince https://www.instagram.com/diofasikovacspince

5500 Ft / üveg
5500 Ft/üveg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-02-13
Rendelhető 2025-02-07-ig

Vince Vörös - Natúr vörösbor

Spontán erjesztéssel készült kadarka, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot tételekből készült házasítás. Tölgyfa hordóban érlelt, testes, és elegáns tétel. Szűrés nélkül került a palackba. Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű prémium száraz vörösbor a 2022-es évből. Nagyfiúnk Vince nevét viseli és a címkét is ő tervezte. Érdemes megkóstolni :) És ami még fontos infó egy szekszárdi prémium bor mellé...  Légy felelős borfogyasztó! Gondosan válaszd ki a kóstolásra szánt tételt, szánd rá az időt, teremtsd meg a hangulatot és vedd körbe magad jó emberekkel - így lesz igazi az élmény...  A borászati termékek ökológiai lábnyomának közel 40%-át a palackok adják, ezért palackozáshoz újrahasznosított palackokat használunk, boraink palackjait visszagyűjtjük, újratöltjük. Kérjük, juttasd vissza nekünk!  Boraink minimális beavatkozással, természetes eljárásokkal, adalékok nélkül készülnek.  Szőlőültetvényeinken ökológiai, regeneratív gazdálkodást folytatunk (bio és Demeter minősítés folyamatban)  Működésünk minden területén maximálisan törekszünk a környezetileg, társadalmilag, gazdaságilag fenntartható megoldások alkalmazására. Boraink vásárlásával támogatod ezt a szemléletet! Kövess minket a Facebookon és Instagramon is!  www.facebook.com/diofasikovacspince https://www.instagram.com/diofasikovacspince

5500 Ft / üveg
5500 Ft/üveg