Vásárlóink körében legnagyobb kedvenc az akácmézünk. Világos, nehezen kristályosodó, sokáig megőrzi folyékony állapotát magas gyümölcscukor-tartalma miatt. Akácvirág illata és jellegzetes aromája teszi egyedeivé. Kiváló édesítőszer. Fogyasztható teában, vajas kenyérrel, sütéshez-főzéshez reggeli müzlihez alkotórészként egyaránt. Csökkenti a gyomorsav túltengést. Íze nem túl karakteres emiatt fogyasztása a mézzel ismerkedők számára leginkább ajánlható.
A hársméz különleges ízű, erős aromájú és illatú mézfajta. Közepesen kristályosodó. Fogyasztása önmagában kanalazva talán a legjobb, de teába, kávéba keverve, vajas kenyérre kenve is nagyon finom. A gyógyászatban köhögésre, hörghurutra, idegességre és álmatlanságra alkalmas.
100% Természetes méhviaszból készült gyertya. Az égése során negatív ionokat bocsájt ki, mely kedvezően hat a szervezetünkre, tisztítja a helyiség levegőjét. A kellemes illatát a méznek és a bene lévő propolisznak köszönheti. Természetes fénye nyugtató hatással bír az emberi testre és lélekre.
Ünnepi mézválogtás díszdobozban. A csomag tartalmaz akác, vegyes és repce mézet 3db 250g-os kiszerelésben.
A napraforgó mézből magas szőlőcukor tartalma és gyors kristályosodásra való tulajdonsága miatt kiváló krémméz készíthető. A krémesítő eljárásnak köszönhetően aranysárga, citrusos, könnyen kenhető selymes mézet kapunk. Virágporban gazdag ezért igen értékes tápanyagforrás. Elsősorban sütéshez, tea ízesítésére használjuk.
Aranysárga színű, jellegzetesen zamatos, erős illatú, enyhén citrusos ízű méz. Nagyon gyorsan kristályosodik, melynek során narancssárga árnyalatúvá válik nagyméretű kristályok képződnek benne. A kristályosodás réteges, nem egyöntetű, mint a repceméznél a folyékony és a kristályos réteg elkülönül benne. Mindez természetes jelenség, minőségét nem befolyásolja. Elsősorban sütéshez-főzéshez ajánljuk. Jó színanyaga miatt mézeskalács készítésére a legalkalmasabb fajtaméz. Savassága miatt savtúltengésben szenvedők ne fogyasszák.
A repce méz természeténél fogva, rendkívül gyorsan kristályosodik magas szőlőcukor tartalma miatt. Ezen tulajdonságát kihasználva készítünk belőle krémmézet. A krémesítés során semmit nem adunk hozzá. Automata krémesítő gép segítségével, óránként 15 percet keverve 3-4 napon belül válik finomszemcsés fehér krém állagúvá. Vásárlóink körében nagyon kedvelt, mivel krémes állagának köszönhetően könnyen kenhető kenyérre, természetes édesítőszer teába, kávéba, valamint finom desszertek készíthetők belőle.
Folyékony halványsárga színű, kristályosodva hófehér színű méz. Magas szőlőcukor tartalma miatt gyorsan, egyöntetűen kristályosodik, mindez természetes jelenség minőségét nem befolyásolja. Lúgos kémhatású, gyógyhatása gyomorsav túltengés esetén is megmutatkozik. Fogyasztható kávéban, teában valamint finom desszertek is készíthetők belőle.
Vegyes mézünk a Bakonyi erdő területéről származó fajtamézek akác, hárs és erdei virágok ízletes keveréke. Ebből adódóan, kiváló beltartalmi értékkel rendelkezik a legtöbb féle vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazza. Íze, illata jellemzően karakteres. Fogyasztható önmagában kanalazva, teába, kávéba keverve, vajas kenyérre kenve, valamint sütemények ízesítésére is kiváló.