Dunaújvárosi Kosár Közösség

Belépés / Regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Katonáék Kertje

Katonáék Kertje

Kedves Látogató! Elsősorban saját igényeink miatt termesztünk többféle zöldséget-gyümölcsöt baracsi kertünkben, aminek egy részét fel is dolgozzuk. Évek óta komoly családi igény mutatkozik az aszalt paradicsomra illetve a genovai pesztóra, és minthogy a nyersanyagból általában több terem, mint amekkora a családi igény, így született meg az az elgondondolás, hogy a többletet "osszuk meg" másokkal is. A kizárólag napon aszalt paradicsom jelentős része (kb. 80%-a) most már a lucullus-típusú, olasz San Marzano fajta, a maradékot pedig a főleg kísérleti jelleggel termesztett, nem lédús, egyéb fajták adják. Kis gazdaságunk szigorúan vegyszermentes, tápanyag-utánpótlásra sem használunk műtrágyát, ehhez kapcsolódóan középtávú terveink között erősen kacsintgatunk a Gyulai prof-féle ember és környezetkímélő kertgazdálkodás felé is. A termesztés és termelés nem működne fiaim, Bálint és Gergő segítsége nélkül, komoly szerepük van abban, hogy itt megjelentünk a termékeinkkel. :)

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Vegán (élelmiszer, kozmetikum, tisztítószer)
Tojásmentes (élelmiszer)
Tejmentes (élelmiszer)
Parabénmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Pálmaolajmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Gluténmentes (élelmiszer)
Cukormentes (élelmiszer)
Bio, biodinamikus (élelmiszer)
Állatkísérletmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Előrendelhető
lejárat közeli termék
Vegyszermentes
Ár szerint

Aszalt paradicsom

A kizárólag napon aszalt paradicsom nagy részét a lucullus-típusú, olasz San Marzano fajta adja, a maradék pedig többféle, nem lédús húsparadicsom. Nálunk a tartósítás fűszeres napraforgóolajban történik, fokhagyma, olivabogyó és kapribogyó hozzáadásával. A szezonális termésből aszalt paradicsom így visszahozza akár télen is a nyári paradicsom ízét a szendvicsekre, pizzákra, tésztákra, de használhatjuk szinte bármilyen paradicsomos ételbe, amikor nehezebb a friss paradicsomot beszerezni.

1400 Ft / üveg
7 Ft/g

Pesztó (Pesto alla Genovese)

A pesztó a világ egyik legismertebb hideg tésztamártása, ami nálunk a saját termesztésű olasz és görög bazsalikom, a fokhagyma illetve a (sajnos) nem saját előállítású olivaolaj és olasz keménysajt (Grana Padano) összezúzásával készül. Helyi "magyaros" sajátosságként, az eredeti receptúrában lévő fenyőmagot mi próbából napraforgómagra cseréltük, ami aztán úgy is maradt. Genovában megbotránkozva néznének ránk, hogy nem egy márványmozsárban (mortaio) és fa mozsártörővel zúzzuk össze az összetevőket, de a gépi mixerrel is eléggé munkás.:) Mindezek ellenére a pesztó sokoldalúan felhasználható, húsokkal, salátákkal, zöldségekkel is remekül párosítható szósz.

1900 Ft / üveg
9.5 Ft/g