A sajtkrémünk egy markánsabb ízű kultúrával készül. A kicsöpögtetett sajtkrémet sóval és különböző fűszerekkel ízesítjük és keverjük lágyra. Egy doboz sajtkrém 200gramm.
A sajttálainkon vegyesen találhatóak a sajtjaink. Mindenből igyekszünk egy kicsit rakni. Gomolya sajtokból találhatók rajta snidlinges, natúr, füstölt, fokhagymás, chilis, lilahagymás, diós és borsos. Parenyicából natúr, snidlinges vagy chilis. Töltött parenyicából sonkás, kolbászos, körözöttes, sajtkrémes, ordás-lekváros. Érlelt sajtból pedig trappista, ementáli és borban érlelt sajt.
Különböző sajtkainkból készült válogatás. Egy dobozban 100 gramm sajt található. Ezekből a sajtokból kerül a dobozokba: Gomolya sajtokból találhatók rajta snidlinges, natúr, füstölt, fokhagymás, chilis, lilahagymás, diós és borsos. Parenyicából natúr, snidlinges vagy chilis. Töltött parenyicából sonkás, kolbászos, körözöttes, sajtkrémes, ordás-lekváros. Érlelt sajtból pedig trappista, ementáli és borban érlelt sajt.
Szeretnénk kedveskedni a sok tejet rendelőknk és a környezetnek is a két literes palackokkal. A teheneinket zárt rendszerben fejjük, így a tejnek nem lesz "istálló" szaga és íze. A tejet kíméletes technológiával pasztőrizáljuk, így az értékes tápanyagok és vitaminok megmaradnak benne. Teheneinket karámos rendszerben tartjuk és legelőre járnak ki. A tej zsìrtartalma 3,9 % A tej eltarthatòsàga 5 nap. A tej íze legelési időszakban ( áprils és szeptember között) változhat. A tehenek ezen időszakban vadvirágokat, gyógynövényeket is legelhetnek az ősgyepen. A tej íze és beltartalma is változik. Egy kis szösszenet: Korábbi kutatások már igazolták, hogy a friss füvön élő, legeltetett szarvasmarhák teje ötször annyi konjugált linolsavat (CLA) tartalmaz, mint az állattenyésztő telepeken élő társaiké. Állatkísérletek során azt is igazolták már, hogy a CLA védi a szívet és segíthet a lefogyásban. A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetének kutatói Hannia Campos vezetésével most azt mutatták ki, hogy az emberi szervezet magasabb CLA-szintje csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Forrás: hvg.hu
A pasztörizàlt tejet egy szeparàtor segìtsègèvel fölözzük. Ez a tej ìgy kevesebb tejzsírt tartalmaz. Zsìrtartma 1,9 % Eltarthatósàga 5 nap.
A teljes tejet pasztörizálás után laktáz enzimmel kezeljük, így 24 óra elteltével a laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. Eltarthatóság 5 nap
A teheneinket zárt rendszerben fejjük, így a tejnek nem lesz "istálló" szaga és íze. A tejet kíméletes technológiával pasztőrizáljuk, így az értékes tápanyagok és vitaminok megmaradnak benne. Teheneinket karámos rendszerben tartjuk és legelőre járnak ki. A tej zsìrtartalma 3,9 % A tej eltarthatòsàga 5 nap. A tej íze legelési időszakban ( áprils és szeptember között) változhat. A tehenek ezen időszakban vadvirágokat, gyógynövényeket is legelhetnek az ősgyepen. A tej íze és beltartalma is változik. Egy kis szösszenet: Korábbi kutatások már igazolták, hogy a friss füvön élő, legeltetett szarvasmarhák teje ötször annyi konjugált linolsavat (CLA) tartalmaz, mint az állattenyésztő telepeken élő társaiké. Állatkísérletek során azt is igazolták már, hogy a CLA védi a szívet és segíthet a lefogyásban. A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetének kutatói Hannia Campos vezetésével most azt mutatták ki, hogy az emberi szervezet magasabb CLA-szintje csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Forrás: hvg.hu
A tejföl nálunk teljes tejből készül. Kultúrát adunk a tejhez, majd egy napig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy megaludjon. Egy éjszakát hűtőbe rakjuk, hogy karakteresebb ízt eléjük, ezután pedig hagyjuk egy pelenka anyagba a savót kicsöpögni. Ha ez is kész krémesre keverjük és már ehetjük is. A tejföl készítése is időt kíván. Kb 5 nap szükséges a megfelelő krémesség eléréséhez. Kérlek emiatt vasárnap reggelig legkésőbb jelezd ha szeretnél tejfölt vásárolni! Köszönjük!
A parenyica sajt egy gyúrt sajt. Ennél a sajtnál először csinálunk egy alap sajtot, amit szobahőmérsékleten pontosan 5.2 pH-ig savanyítunk. Ekkor tudjuk a legszebben nyújtani és formázni a sajtot. Kinyújtjuk a parenyica sajtot, majd megtöltjük az általunk készített körözöttel vagy sajtkrémmel. A sonkával vagy kolbásszal töltött parenyicákhoz a hentes árut egy családi gazdaságból hozzuk. A szilva lekváros ordakrémmel töltött parenyica egy igen különleges ízvilágot hoz el nekünk. Ezzel töltjük meg a parenyica alapot majd tekerjük fel. Hozzávetőlegesen 200gramm egy darab parenyica. Az ár a súlyméres után változhat!
A túrónk a hagyományos módon készítjük. Kultúra segítségével megaltatjuk a tejet, majd alacsony hőfokon kifőzzük a túrót. Az alvadékot hagyjuk kicsöpögni. Nem mossuk ki a savót a túróból.
Friss hàzi tej szeparàlàsàval tejszìnből kèszült natùr vaj. Nincs hozzàadott tartòsìtòszer. Egy kis plusz információ. 10 liter tej szeparálódásából keletkezik kB 500 gramm vaj. A szeparált tejet sajnos csak fitt tejként tudjuk értékesíteni. Így a fitt tej eladásától függ a vaj készlet.? 200 grammos kiszerelèsben kapható. A vajat mindig kedd este felè fogom felrakni mert addigra van csak kèsz! Köszönöm a megèrtèst. Eltarthatòsàga 2 hèt.
A sajt gyártás során keletkező savó további melegítése soràn kinyerhetjük a ricottàt. Ezt ízesítve és pici vanília pudinggal megbolondítva készítjük ezt a krémtùròhoz hasonló terméket. Meggy lekvárral és étcsokoládé forgáccsal tettük még ellenállhatatlanabbá. Tartósítószert természetesen nem tartalmaz. 150gramm található egy dobozban.