Dunaújvárosi Kosár Közösség

Belépés / Regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Bikácsi Sajtműhely

Bikácsi Sajtműhely

A Bikácsi Sajtműhelyt 2015-ben hoztuk létre a Tolna megyei Bikács-Kistápépusztán. Gazdaságunk a volt Zichy uradalom területén, a Dél-Mezőföld Tájvédelmi körzet közvetlen szomszédságában található. Hatalmas vegyes erdőségek és érintetlen rétek, legelők váltják egymást, télen-nyáron madárcsicsergés, gazdag élővilág jellemzi. A természettel együtt élés, az ahhoz való alkalmazkodás határozza meg gazdálkodásunkat. Sajátos mikroklímájú környezetben élünk, amely jótékony hatású a tejre. Háborítatlan rétjeinken ezernyi lágyszárú növény összességéből csodálatos széna kerekedik, ami táplálékul szolgál állatainknak. Először néhány kecskegidát vásároltunk, majd ahogy teltek az évek az állományunk is gyarapodott. Jelenleg 130 anyakecske tartozik az állományhoz. Sajtjaink tartósítószer- és adalékanyagoktól mentesen, hagyományos eljárással készülnek, teljes kecsketejből. Érlelt sajtjaink közül: - A Major sajt 2019-ben a Nemzet Sajtja versenyen II. helyezést ért el. 2022-ben a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztiválon Bronz minősítést kapott. A sajt a közelünkben lévő Tölgyfa Majorról kapta nevét. - A Kistápé sajt 2022-ben a X. Magyar Sajtmustrán Ezüst minősítést kapott. Kistápépusztán élünk, ezért volt szívügyünk ennek a helyi értéknek a megteremtése. Sajtunk az itteni legelők jellegzetességeit hordozza magában, ezek a vízi menta, zsálya, szegfűfélék, bükkönyök és más vadvirágok. - A Lápréti kecskesajt 2022-ben a X. Magyar Sajtmustrán Ezüst minősítést kapott. Nevét a kistápéi Láprétről kapta. - A Pajta sajt 2022-ben a X. Magyar Sajtmustrán Bronz minősítést ért el. Friss termékeink közül: - A Friss sajt 2021-ben a IX. Magyar Sajtmustrán Bronz minősítést ért el. - A Kecsketúró 2022-ben a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztiválon Ezüst minősítést ért el.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Vegán (élelmiszer, kozmetikum, tisztítószer)
Tojásmentes (élelmiszer)
Tejmentes (élelmiszer)
Parabénmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Pálmaolajmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Gluténmentes (élelmiszer)
Cukormentes (élelmiszer)
Bio, biodinamikus (élelmiszer)
Állatkísérletmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Előrendelhető
Ár szerint

Feta sajt

Görög típusú saláta sajt (feta) könnyű nyári salátákhoz, húsokhoz, tésztákhoz, olaszos ételekhez. Minimum 1 hónap érlelés után, 10 %-os sólébe téve, 50 dkg-os kiszerelésben kerül forgalomba. Felbontás után a sólében hosszan eltartható.

4200 Ft / db
84 Ft/dkg

Friss sajt

Hőkezelt teljes kecsketejből készült, rövid érlelésű, hófehér kecskesajt. Natúr íze miatt szendvicsekhez, salátákhoz vagy önmagában is jó választás. A 2021-es Magyar Sajtmustrán Bronz minősítést kapott. Vákumcsomagolása garantálja a kiváló eltarthatóságot. A darabár a súlymérés után változhat.  

2125 Ft / db
85 Ft/dkg

Füstölt parenyica (Bikacsiga)

A Bikácsi Sajtműhely BIKACSIGA névre keresztelte ezt a hagyományos füstölt sajtot. Teljes kecsketejből készítjük, bükkfán füstöljük és egyesével vákumcsomagoljuk. Egy darab bikacsiga kb. 1 liter kecsketejből készül. A darabár a súlymérés után változhat.  

1000 Ft / db
100 Ft/dkg

Kaukázusi kefír

Hőkezelt teljes kecsketejből készült kaukázusi kefír. Enyhén szénsavas, finom, lágy, selymes ízű. Igazi hűsítő különlegesség.

900 Ft / db
1800 Ft/l

Kecsketej

Nyers, teljes kecsketej.

900 Ft / l
900 Ft/l

Kecsketúró

Kecsketúró magas zsírtartalommal, krémesen lágy, kiválóan alkalmas sütéshez, hidegtálakhoz, körözöttek készítéséhez – Ezüst minősítés Gyomaendrődi Sajt- és Túrófesztivál 2022 25 dkg-os kiszerelésben kapható.

1200 Ft / csomag
48 Ft/dkg