A kizárólag napon aszalt paradicsom nagy részét a lucullus-típusú, olasz San Marzano fajta adja, a maradék pedig többféle, nem lédús húsparadicsom. Nálunk a tartósítás fűszeres napraforgóolajban történik, fokhagyma, olivabogyó és kapribogyó hozzáadásával. A szezonális termésből aszalt paradicsom így visszahozza akár télen is a nyári paradicsom ízét a szendvicsekre, pizzákra, tésztákra, de használhatjuk szinte bármilyen paradicsomos ételbe, amikor nehezebb a friss paradicsomot beszerezni.
A napsütötte paradicsomokat gondosan válogatjuk, kiaszaljuk, majd fűszeres olívaolaj ágyban a nyár minden mediterrán ízét üvegbe zárjuk. Ajánljuk egyszerű pirítósra téve reggelire, grillezéshez, pizza feltétként, kenyértésztába gyúrva, salátára, töltelékekhez, vagy akár magában is csodálatos csemege. A fűszeres olívaolaj felhasználható salátákra, már kész öntetként. Összetevők: paradicsom, olívaolaj, oregánó, ecet, só.