"Frissen préselve " 100%-os almalé. Felbontás után 1 hónapig áll el szobahőmérsékleten. Hidegen tárolva tovább is eláll. Tartósítószer és adalékanyag mentes termék! Az almánk préselését bérgyártásban a Nektária kft. végzi.
100%- os 5 literes almalé, készletkisöprés 1990 Ft/5 liter!4 Ne maradj le róla!
Alternatív citromlé - VERJOUS Alkoholmentes különlegesség - Verjous 2024 - zöldszőlő lé – „alternatív citromlé” bioszőlőből A verjous a zöld, éretlen szőlő kipréselt levéből, minimális kén hozzáadásával, pasztőrözéssel készült. Zölden szüretelt bio kékfrankos és cabernet franc szőlőből készült, alkoholmentes termék. Palackozás dátuma: 2024.07.22. Hűvös helyen tárolandó, felbontás után hűtőben több hónapig is eláll. Használat előtt érdemes felrázni. Hogy mi is ez az alkohol mentes finomság? Néhány cikkből összeraktam egy kis ismertetőt. Mire lehet használni? Első körben gondolj arra, hogy mire használod az ecetet vagy a citromlevet. Ami eszedbe jut, azt bátran helyettesítsd mostantól verjus-vel! Arra számíts, hogy az íze kifinomultabb, selymesebb, és egyfajta elegáns savasságot ad a fogásoknak. Sokrétűen felhasználható: a legkülönfélébb salátákhoz, gyümölcsökhöz, főzelékhez, vagy egyéb ételek savanyítására. 1. Készítsünk limonádét vagy üdítőt, mintha szörpöt csinálnánk! 1-2 ujjnyi elég belőle, és mehet rá a hideg szóda. Natúran is szomjoltó, de cukrot is adhatsz hozzá. 2. Bőven eláll a téli szezonra, így megbolondíthatod vele a fekete teát! A citromlevet pedig felejtsd el! 3. Bárhova mehet, ahova eddig citromlevet, ecetet vagy borecetet használtál. Különösen a könnyű, párolt húsokhoz vagy halakhoz, mert a verjus savai puhábbak, így egységesebb lesz az étel íze. A verjus-vel újragondolhatod a salátadresszinget. Mi a verjous és honnan származik? „Szigorúan véve a verjus éretlen szőlőszemekből préselt savas folyadék. A kifejezés a francia vert (’zöld’) és a jus (’lé’) szavak összetételéből származik. Az angolok verjuice-nak, az olaszok agrestónak hívják. Jobb híján mi, magyarok is a francia kifejezést vettük át, holott régen volt rá saját szavunk. Anno a magyar szakácskönyvekben latinosan agresként vagy egresvízként volt olvasható. Mivel az ókorban az éretlen szőlőt nevezték egresnek vagy agresnek ebből ered az „egresvíz” elnevezés. Használata az ókorra vezethető vissza, sőt idősebb is lehet, mint maga a borkészítés. Minden bizonnyal a Közel-Keletről terjedt el, és honosodott meg Európa bortermelő vidékein, ahol a 19. század elejéig a legfontosabb savanyítószer volt. Az Arab-félsziget népeinek konyhájában mai napig jelen van. Kr. e. 5. században görög orvosok már írnak a használatáról, de a kora középkorban is alkalmazták gyomorpanaszok kezelésére. Hiába tűnik furcsának, reggelente egy evőkanál verjus, citromlé vagy almaecet lúgosító hatású, és jó az emésztésnek. A verjus a középkori konyhaművészet elengedhetetlen kelléke volt, az egyik legelterjedtebb savanyítószernek számított. A 18. századtól visszaszorult, aminek fő oka a citrom térnyerése volt. Mivel a verjus készítéséhez a szőlőt korán szüretelik, magas a sav- és az extrakttartalma. Szív- és érrendszeri megbetegedések elleni, védő hatású polifenolokat tartalmaz. Hogyan készül? Miért érdemes fogyasztani? Az időzítés fontos, hiszen verjus csak zsendülésben lévő szőlőből készíthető. A zendülés a szőlő érésének, cukrosodásának kezdete. Ha egy borász verjus készítésre adja a fejét, a szőlőt érésének korai szakaszában szedik le, amikor még nagyon sérülékeny. Ekkor támadják leginkább a fertőzések (lisztharmat, peronoszpóra), permetezni viszont nem lehet, mert a vegyszer már nem bomlana le a szüretig. /Nálunk ez a veszély nem áll fenn, hiszen egyébként is ökológiai gazdálkodást folytatunk – csak természetes anyagokkal védjük a szőlőt a betegségek ellen!/ Emiatt a verjus-höz felhasznált szőlő termesztése során a legszigorúbb biotermesztési előírásoknak kell megfelelni. (Újabb érv a fogyasztása mellett!) A zöldszüret azért szükséges, hogy korlátozzuk a terméshozamot, ami végső soron a borok minőségének javulásához, ill, a bor összetettségéhez járul hozzá. A verjus készítés során az egészséges, zöld fürtöket használjuk fel, így azok sem vesznek kárba /zero waste/ Daráljuk, préseljük és hogy sokáig elálljon pasztőrözve került palackokba. A szőlő cukortartalma ilyenkor még alacsony, sav- és extrakttartalma azonban annál magasabb. Ennek köszönhetően a verjus antioxidánsokban gazdag, kedvező az élettani hatása is. A benne lévő polifenolok védenek a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és gátolhatják a daganatok kialakulását is.
Őstermelői gazdaságunkban termelt stanley szilva párlat, a 2024-es évjáratból. Cukor-, adalékanyag-, aroma mentes, 48V/V%-os tiszta párlat. Jegyeiben, illatában, ízében jól hozza a Stanley szilva jegyeit. Nem tolakodó, könnyed pálinka, jellegzetes aszalt szilva lecsengéssel.
Saját bio almánkból készül. 100% alma. Semmilyen hozzáadott vizet, cukrot, tartósítószert nem tartalmaz. 80 fokon hőkezeljük és légmentesen zárjuk bag in box csomagolásban így megmarad a gyümölcs jellegzetes íze, zamata, és frisessége. Gyerekek nagy kedvence. Édes ízű. Tárolás: Száraz, hûvös helyen tartandó! A termék bontatlanul 1 évig tárolható, azonban felbontást követően, hűtőben tartva 1 hónapon belül el kell fogyasztani. 3 liter almalé, 6-7 kg almából készül.
Saját bio almánkból készül. 100% alma. Semmilyen hozzáadott vizet, cukrot, tartósítószert nem tartalmaz. 80 fokon hőkezeljük és légmentesen zárjuk bag in box csomagolásban így megmarad a gyümölcs jellegzetes íze, zamata, és frisessége. Gyerekek nagy kedvence. Édes ízű. Tárolás: Száraz, hûvös helyen tartandó! A termék bontatlanul 1 évig tárolható, azonban felbontást követően, hűtőben tartva 1 hónapon belül el kell fogyasztani. 5 liter almalé, 8-9 kg almából készül.
Biotermesztésű eperből gondosan elkészített szirupunk megőrzi a frissen szedett gyümölcs gazdag ízét és természetes aromáját. Nincs mesterséges íz, nincs tartósítószer, csak a gyümölcs természetes édessége egy üvegben. Több, mint egy frissítő ital! Ideális szörpökhöz, limonádékhoz Adjon extra ízt kedvenc desszertjeihez Tegye joghurtjába vagy reggeli zabkásájába Bio eperszirupunk egészséges és természetes alternatívája a szénsavas és cukros gyümölcsleveknek. Összetevők: eper*, cukor*, borkősav Súly: 500 ml
A legjobb paradicsomlevet készítjük, kizárólag általunk termesztett, szeretettel termesztett paradicsomból Paradicsomlevünk 100%-os paradicsom tartalmú. Más hozzávalót nem használunk, cukrot, sót, vizet, színezéket, tartósítószert nem adunk hozzá. A legszebb és legérettebb paradicsomot választjuk, hogy elkészítsük a legjobb paradicsomlevet. Fogyasztható úgy, ahogy van, italként, de kulináris készítményekhez, például levesekhez vagy tésztaszószokhoz is hozzáadható. Összetevők: 100% paradicsomlé
Újra kapható friss gyártású saját bodzából készült bodzalevünk. 3 literes kiszerelésben vásárolható. Télre immunerősítésre tökéletes
Bodzaszörp 500 ml. A Smargdfarm melletti erdőben kézzel szedett bodzavirágból készült, tartósítószer és adalékanyag mentes bodzaszörp. A termék cukor hozzáadásával készült.