Gyógynövények: Zöld tea, Egybibés galagonya, Medvehagyma, Kétbibés galagonya, Gyömbér, Réti legyezőfű, Oregánó, Homoktövis A galagonya támogatja a szívműködést. A zöld tea segít megőrizni a szív egészségét. Az egybibés galagonya segíti a keringés javítását, támogatja a nyugalmi állapotot. A medvehagyma és a gyömbér hozzájárul az érrendszer megfelelő működéséhez, mely így segít megőrizni a szív egészségét. A galagonya kivonat támogatja a szívműködést, növeli az oxigénellátottságot és javítja a véredények rugalmasságát, így hozzájárul a keringési rendszer normális működéséhez. A réti legyezőfű jótékonyan befolyásolja a koleszterinszintet, a vérzsírszintet, hozzájárul az érrendszer egészségéhez. Az oregánó és a homoktövis támogatja a szív működését. Kiszerelés: 50 ml Napi adag: 2 ml (2 g) kivonatnak felel meg, mely 400 mg gyógynövény drogból készül. Felhasználási javaslat: naponta 2×20 csepp étkezés előtt fél órával. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Tárolás: fénytől védve, szobahőmérsékleten, 25 °C alatt. Az esetleges üledék kiválás a készítmény minőségét nem befolyásolja. Használat előtt felrázandó! Figyelmeztetés: Az alkohollal kölcsönhatásba lépő gyógyszerekkel együtt nem szedhető! Alkalmazása káros lehet alkoholbetegeknél. A készítmény fogyasztása várandósság és szoptatás alatt, valamint gyermekeknek nem javasolt! Gyermekek elől elzárva tartandó. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Alkoholtartalom: 36 V/V % Vizes-alkoholos gyógynövénykivonat Folyékony étrend-kiegészítő A SZÍV tinktúra az Ezerjófű énkezű gyógyműves alkoholos terméke. Gyártja: EzerjóFű Gyógynövény Kft Zalaegerszeg
Gyógynövények: Tüdőfű, Szöszös ökörfarkkóró, Izsóp, Hajdina, Mogyoró barka, Édeskömény, Ánizs A tüdőfű támogatja a torok- és szájnyálkahártya nyugalmát. A tüdőfű, a szöszös ökörfarkkóró, az izsóp és az ánizs támogatja a torok- és szájnyálkahártya nyugalmát, hasznos lehet a torokköszörülés enyhítésére, kellemes segítség a torokra, a garatra és a hangszálakra. A hajdina segíti a tüdő gyulladásos folyamatainak csökkentését és a váladékképződést. Hörghurut esetén elősegíti a váladék felköhögését, köptető hatású. A mogyoró barka segíti a könnyű légzést, támogatja a hörgők és a tüdő megfelelő működését. Az édeskömény támogatja az immunrendszert, antioxidáns hatású. Napi adag: 2 ml (2 g) kivonatnak felel meg, mely 400 mg gyógynövény drogból készül. Felhasználási javaslat: naponta 2×20 csepp étkezés előtt fél órával. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Gyártja: EzerjóFű Gyógynövény Kft Zalaegerszeg Vizes-alkoholos gyógynövénykivonat, Kiszerelés: 50ml Tárolás: fénytől védve, szobahőmérsékleten, 25 °C alatt. Az esetleges üledék kiválás a készítmény minőségét nem befolyásolja. Használat előtt felrázandó! Figyelmeztetés: Az alkohollal kölcsönhatásba lépő gyógyszerekkel együtt nem szedhető! Alkalmazása káros lehet alkoholbetegeknél. A készítmény fogyasztása várandósság és szoptatás alatt, valamint gyermekeknek nem javasolt! Gyermekek elől elzárva tartandó. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Alkoholtartalom: 36 V/V % A TÜDŐ tinktúra az Ezerjófű énkezű gyógyműves alkoholos terméke.
Bio magok: vöröshere, lucerna, fehérrépa, rózsa retek, daikon retek, vöröskáposzta, brokkoli, görögszéna, rukkola, rambo retek Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthet. A Bio Ízes-Pikáns csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke. A csírák a természet csodálatos kincsei. A kicsi magban ott rejlik a kifejlett növény, apró, de tömény ehető formában.Tiszták, frissek, tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben gazdagok. A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá. Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:) A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. Figyeljünk az alapanyagokra! Kizárólag ellenőrzött forrásból származó, kiváló minőségű magokat használjunk! Csíráztatás recept: - csíráztatásra alkalmas bio csíramagok - széles szájú nagyobb dunsztosüveg - gézlap - egy erős befőttes gumi - víz Csíráztatás: 1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal. 3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat. 4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül. 5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket. 6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat. 7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot. Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását. A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.
Bio magok: vöröshere, lucerna, mungóbab, fehérrépa, görögszéna, édeskömény Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthető. A Bio Kismama csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke. A csírák a természet csodálatos kincsei. A kicsi magban ott rejlik a kifejlett növény, apró, de tömény ehető formában.Tiszták, frissek, tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben gazdagok. A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá. Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:) A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. Figyeljünk az alapanyagokra! Kizárólag ellenőrzött forrásból származó, kiváló minőségű magokat használjunk! Csíráztatás recept: - csíráztatásra alkalmas bio csíramagok - széles szájú nagyobb dunsztosüveg - gézlap - egy erős befőttes gumi - víz Csíráztatás: 1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal. 3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat. 4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül. 5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket. 6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat. 7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot. Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását. A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.
Bio magok: rózsa retek, daikon retek, rambo retek, hurrikán retek, vörös rubin retek Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthető. A Bio Retek-Mix csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke. A csírák a természet csodálatos kincsei. A kicsi magban ott rejlik a kifejlett növény, apró, de tömény ehető formában.Tiszták, frissek, tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben gazdagok. A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá. Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:) A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. Figyeljünk az alapanyagokra! Kizárólag ellenőrzött forrásból származó, kiváló minőségű magokat használjunk! Csíráztatás recept: - csíráztatásra alkalmas bio csíramagok - széles szájú nagyobb dunsztosüveg - gézlap - egy erős befőttes gumi - víz Csíráztatás: 1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal. 3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat. 4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül. 5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket. 6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat. 7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot. Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását. A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.
Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthető. A BIO rukkola önmagában nehezen csíráztatható. Egyéb magkeverékhez 3-6%-ban hozzáadható. Bébinövénynek (microgreen) kiválóan alkalmas. Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó. A Bio Rukkola csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke. A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá. Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:) A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. Figyeljünk az alapanyagokra! Kizárólag ellenőrzött forrásból származó, kiváló minőségű magokat használjunk! Csíráztatás recept: - csíráztatásra alkalmas bio csíramagok - széles szájú nagyobb dunsztosüveg - gézlap - egy erős befőttes gumi - víz Csíráztatás: 1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal. 3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat. 4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül. 5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket. 6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat. 7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot. Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását. A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.
Bio magok: vöröshere, lucerna, mungóbab, lencse, rózsa retek, daikon retek, vöröskáposzta, görögszéna, brokkoli, fehérrépa, rukkola, rambo retek Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthető. Felhasználás: A kész csíranövényeket ehetjük-tehetjük salátákhoz, zöldségköretekhez, tojásételekhez, tésztafélékhez, vagy belekeverhetjük kefirbe, joghurtba, túróba, de fogyaszthatjuk egyszerűen vajas kenyérre szórva is. Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó. A Bio Sport-Fitt csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke.
Kakukkfű: Kellemes, jellegzetes illatú. Erős, élénkítő, fertőtlenítő, tisztító hatású. Kiválóan alkalmas a problémás, gyulladt bőrfelületek külsőleges kezelésére, regeneráló, megnyugtatja a bőrt, elősegíti a sebgyógyulást. Hígítva, porlasztva nagy segítséget nyújthat a légzőrendszer felszabadításában. Támogatja az immunrendszert. hivatalos BIO minősítéssel rendelkeznek. Alkalmazása sokrétű: aromaterápia, szauna, parfüm, párologtatás, inhalálás, masszázs, kozmetika, házi tisztítószerek, biokerti védelem… Babák, kisgyermekek, várandós kismamák csak fokozott óvatossággal használják! Gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen tárolandó 25C fok alatti hőmérsékleten. BIO illóolajok Az ILANGÓ a BIO esszenciális illóolajok világának csodálatos üzenetét hordozza. Támogatja a mentális és az érzelmi egészséget, természetes gondoskodás testnek és léleknek. Keverni Jó! Az illóolajokat ne használjuk önmagukban hígítás nélkül; növényi olajjal, virágvízzel vagy alkohollal hígítsuk.
Általános természetes fertőtlenítőszer, limonén tartalma gomba, baktérium- és vírusölő hatású. Jó sebgyógyító és antioxidáns hatású hatóanyagokban gazdag. A pattanásos bőr barátja, igazi elsősegélybomba. Illóolajaink mind hivatalos BIO minősítéssel rendelkeznek. Alkalmazása sokrétű: aromaterápia, szauna, parfüm, párologtatás, inhalálás, masszázs, kozmetika, házi tisztítószerek, biokerti védelem… Használat előtt tájékozódjon a doboz belsejében található veszélyességi előírásokról. Babák, kisgyermekek, várandós kismamák csak fokozott óvatossággal használják! Gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen tárolandó 25C fok alatti hőmérsékleten. Gyártó: Ezerjófű Gyógynövény Kft
Fagyasztott házi rétes elérhető a következő ízekben: túrós, barackos-túrós, meggyes, mákos, meggyes-mákos, almás, káposztás. Otthon bármikor egyszerűen meg tudod sütni a családnak. Sütési útmutató: a terméket felengedés nélkül, fagyos állapotban lekenjük tojással vagy tejföllel, sütőpapírra tesszük, 40-50 perc alatt 180 °C-on aranybarnára sütjük.
Fagyasztott házi túrós pogácsa, amit otthon egyszerűen ki tudsz sütni a családnak. Sütési útmutató: a terméket felengedés nélkül, fagyos állapotban sütőpapírra tesszük, 20-25 perc alatt 180 °C-on aranybarnára sütjük.
1 kg fagyasztott sajtos rúd. Kívül -belül sajtos, omlós vajas tésztából készült. Kiváló rágcsálnivaló! :)