Dunaújvárosi Kosár Közösség

Belépés / Regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Élelmiszerek

Szűrés
Új termékek
Csak új termékek
Allergének
Vegán (élelmiszer, kozmetikum, tisztítószer)
Tojásmentes (élelmiszer)
Tejmentes (élelmiszer)
Parabénmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Pálmaolajmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Gluténmentes (élelmiszer)
Cukormentes (élelmiszer)
Bio, biodinamikus (élelmiszer)
Állatkísérletmentes (kozmetikum, tisztítószer)
Előrendelhető
lejárat közeli termék
vegyszermentes
adalékanyagmentes
További szűrők
Ár szerint

Akácméz

Vásárlóink körében legnagyobb kedvenc az akácmézünk. Világos, nehezen kristályosodó, sokáig megőrzi folyékony állapotát magas gyümölcscukor-tartalma miatt. Akácvirág illata és jellegzetes aromája teszi egyedeivé. Kiváló édesítőszer. Fogyasztható teában, vajas kenyérrel, sütéshez-főzéshez reggeli müzlihez alkotórészként egyaránt. Csökkenti a gyomorsav túltengést. Íze nem túl karakteres emiatt fogyasztása a mézzel ismerkedők számára leginkább ajánlható.

3400 Ft / üveg
3400 Ft/üveg

Alma csomag közepes (5kg)

3 fajta közepes méretű almából összeállított 5 kg-os csomag

2700 Ft / csomag
540 Ft/kg

Alma csomag nagy (5kg)

3 fajta nagy méretű almából összeállított 5 kg-os csomag

4000 Ft / csomag
800 Ft/kg

Alma-őszilé 5 liter

Frissen gyártott alma- őszilé kapható Kiszerelés: 5 liter/zacskó

5000 Ft / zacskó
5000 Ft/zacskó

Almalé 5 liter

100%- os 5 literes almalé, készletkisöprés 1990 Ft/5 liter!4 Ne maradj le róla! 

3000 Ft1990 Ft / zacskó
1990 Ft/zacskó

Almalétartó doboz (5 literes almaléhez)

100%-os 5 literes almaléhez való doboz.

350 Ft / doboz
350 Ft/db

Alternatív citromlé - VERJOUS

  Alternatív citromlé - VERJOUS Alkoholmentes különlegesség - Verjous 2024 - zöldszőlő lé – „alternatív citromlé” bioszőlőből A verjous a zöld, éretlen szőlő kipréselt levéből, minimális kén hozzáadásával, pasztőrözéssel készült. Zölden szüretelt bio kékfrankos és cabernet franc szőlőből készült, alkoholmentes termék.  Palackozás dátuma: 2024.07.22. Hűvös helyen tárolandó, felbontás után hűtőben több hónapig is eláll. Használat előtt érdemes felrázni.   Hogy mi is ez az alkohol mentes finomság? Néhány cikkből összeraktam egy kis ismertetőt.  Mire lehet használni?  Első körben gondolj arra, hogy mire használod az ecetet vagy a citromlevet. Ami eszedbe jut, azt bátran helyettesítsd mostantól verjus-vel! Arra számíts, hogy az íze kifinomultabb, selymesebb, és egyfajta elegáns savasságot ad a fogásoknak. Sokrétűen felhasználható: a legkülönfélébb salátákhoz, gyümölcsökhöz, főzelékhez, vagy egyéb ételek savanyítására. 1. Készítsünk limonádét vagy üdítőt, mintha szörpöt csinálnánk! 1-2 ujjnyi elég belőle, és mehet rá a hideg szóda. Natúran is szomjoltó, de cukrot is adhatsz hozzá. 2. Bőven eláll a téli szezonra, így megbolondíthatod vele a fekete teát! A citromlevet pedig felejtsd el! 3. Bárhova mehet, ahova eddig citromlevet, ecetet vagy borecetet használtál. Különösen a könnyű, párolt húsokhoz vagy halakhoz, mert a verjus savai puhábbak, így egységesebb lesz az étel íze. A verjus-vel újragondolhatod a salátadresszinget. Mi a verjous és honnan származik? „Szigorúan véve a verjus éretlen szőlőszemekből préselt savas folyadék. A kifejezés a francia vert (’zöld’) és a jus (’lé’) szavak összetételéből származik. Az angolok verjuice-nak, az olaszok agrestónak hívják. Jobb híján mi, magyarok is a francia kifejezést vettük át, holott régen volt rá saját szavunk. Anno a magyar szakácskönyvekben latinosan agresként vagy egresvízként volt olvasható. Mivel az ókorban az éretlen szőlőt nevezték egresnek vagy agresnek ebből ered az „egresvíz” elnevezés. Használata az ókorra vezethető vissza, sőt idősebb is lehet, mint maga a borkészítés. Minden bizonnyal a Közel-Keletről terjedt el, és honosodott meg Európa bortermelő vidékein, ahol a 19. század elejéig a legfontosabb savanyítószer volt. Az Arab-félsziget népeinek konyhájában mai napig jelen van. Kr. e. 5. században görög orvosok már írnak a használatáról, de a kora középkorban is alkalmazták gyomorpanaszok kezelésére. Hiába tűnik furcsának, reggelente egy evőkanál verjus, citromlé vagy almaecet lúgosító hatású, és jó az emésztésnek. A verjus a középkori konyhaművészet elengedhetetlen kelléke volt, az egyik legelterjedtebb savanyítószernek számított. A 18. századtól visszaszorult, aminek fő oka a citrom térnyerése volt. Mivel a verjus készítéséhez a szőlőt korán szüretelik, magas a sav- és az extrakttartalma. Szív- és érrendszeri megbetegedések elleni, védő hatású polifenolokat tartalmaz. Hogyan készül? Miért érdemes fogyasztani? Az időzítés fontos, hiszen verjus csak zsendülésben lévő szőlőből készíthető. A zendülés a szőlő érésének, cukrosodásának kezdete. Ha egy borász verjus készítésre adja a fejét, a szőlőt érésének korai szakaszában szedik le, amikor még nagyon sérülékeny. Ekkor támadják leginkább a fertőzések (lisztharmat, peronoszpóra), permetezni viszont nem lehet, mert a vegyszer már nem bomlana le a szüretig. /Nálunk ez a veszély nem áll fenn, hiszen egyébként is ökológiai gazdálkodást folytatunk – csak természetes anyagokkal védjük a szőlőt a betegségek ellen!/ Emiatt a verjus-höz felhasznált szőlő termesztése során a legszigorúbb biotermesztési előírásoknak kell megfelelni. (Újabb érv a fogyasztása mellett!) A zöldszüret azért szükséges, hogy korlátozzuk a terméshozamot, ami végső soron a borok minőségének javulásához, ill, a bor összetettségéhez járul hozzá. A verjus készítés során az egészséges, zöld fürtöket használjuk fel, így azok sem vesznek kárba /zero waste/ Daráljuk, préseljük és hogy sokáig elálljon pasztőrözve került palackokba. A szőlő cukortartalma ilyenkor még alacsony, sav- és extrakttartalma azonban annál magasabb. Ennek köszönhetően a verjus antioxidánsokban gazdag, kedvező az élettani hatása is. A benne lévő polifenolok védenek a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és gátolhatják a daganatok kialakulását is.      

3500 Ft / üveg
3500 Ft/üveg

Angolszalonna

Angolszalonna Az angolszalonna bőrös szalonnás karajból formázott téglatest alakú húsrész, melynek egyik része húsos, vöröses vagy rózsaszín tónussal, a másik része pedig a fehér szalonnára hasonlít. Hagyományos módszerrel készül: A friss húst három hétre sóra tesszük, és utána száraz fűrészporral/forgáccsal három napig füstön tartjuk. Így nyeri el végső ízét, és tartósságát. Saját magunk tenyésztjük a sertéseket Dunaföldváron, és mi termeljük meg a takarmányt is Dunaföldvár határában. Igyekszünk, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal kerüljenek a termékeink, a fogyasztók asztalára. A csomagolásnál nem lehetséges pontos kg-ot porciózni, ezért az átvételkor előfordulhatnak minimális eltérések a rendelt mennyiséghez képest.

1375 Ft / db
5500 Ft/kg

Aszalt paradicsom

A kizárólag napon aszalt paradicsom nagy részét a lucullus-típusú, olasz San Marzano fajta adja, a maradék pedig többféle, nem lédús húsparadicsom. Nálunk a tartósítás fűszeres napraforgóolajban történik, fokhagyma, olivabogyó és kapribogyó hozzáadásával. A szezonális termésből aszalt paradicsom így visszahozza akár télen is a nyári paradicsom ízét a szendvicsekre, pizzákra, tésztákra, de használhatjuk szinte bármilyen paradicsomos ételbe, amikor nehezebb a friss paradicsomot beszerezni.

1500 Ft / üveg
7.5 Ft/g

Aszalt paradicsom (csípős)

Napon aszalt paradicsom, lucullus-típusú, San Marzano fajta. Nálunk a tartósítás fűszeres napraforgóolajban történik, fokhagyma, és olivabogyó hozzáadásával, a "csemege" verzióhoz képest annyi a változás, hogy kapribogyó helyett egy kevés szárított Habanero csilivel tesszük pikánssá a harapnivalót, ami ettől határozottan csípős lesz. A szezonális termésből aszalt paradicsom így visszahozza akár télen is a nyári paradicsom ízét a szendvicsekre, pizzákra, tésztákra, de használhatjuk szinte bármilyen paradicsomos ételbe, amikor nehezebb a friss paradicsomot beszerezni.

1500 Ft / üveg
7.5 Ft/g

Bányár Szárított Cseh kucsmagomba 30g

Napon szárított cseh kucsmagomba. Gomba szakellenőr által ellenőrizve.  Mártások,  pörköltek, töltött és tojásételek ízesítéséhez ajánljuk.  A cseh kucsmagomba magas tápértékű, mégis kalóriaszegény élelmiszer.  A tavaszi erdők egyik legértékesebb és legkeresettebb vadon termő gombafajtája. Különleges megjelenése, méhsejtszerű kalapja és üreges belseje miatt könnyen felismerhető. Az ízletes, húsos állaga és aromája miatt sokan az egyik legfinomabb gombaként tartják számon. Leggyakrabban áprilistól júniusig fordul elő lombhullató erdőkben, ligetes parkokban, de időnként kertekben, komposzthalmok körül is megjelenik. Fogyasztás előtt 20 perces időre hőkezelni kell, mert nyersen vagy nem megfelelően elkészítve gyomorpanaszokat, hányingert okozhat.  Tápérték 100 g cseh kucsmagombában: Kalória: 31 kcal Fehérje: 3.1 g, Zsír: 0.6 g, Szénhidrát: 5.1 g, Cukor: 1.3 g, Rost: 2.2 g, Kálium: 411 mg, Foszfor: 103 mg, Nátrium: 12 mg, Kalcium: 8 mg Magnézium: 10 mg, Cink: 0.7 mg, B1-vitamin: 0.06 mg, B2-vitamin: 0.23 mg, B3-vitamin: 4.8 mg, B6-vitamin: 0.1 mg,,, Folsav: 15 µg D-vitamin: 5 IU, C-vitamin: 1.9 mg Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533

2270 Ft / csomag
75.67 Ft/g

Bányár Szárított Erdei gomba keverék 40g

Napon szárított eredei gomba keverék ( Vargánya, Rizike, Laska, Kucsma, Trombita )  Gomba szakellenőr által ellenőrizve.  Pörköltek, levesek, húsok és köretek ízesítéséhez ajánljuk.  Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533

2990 Ft / csomag
74.75 Ft/g