A napraforgó mézből magas szőlőcukor tartalma és gyors kristályosodásra való tulajdonsága miatt kiváló krémméz készíthető. A krémesítő eljárásnak köszönhetően aranysárga, citrusos, könnyen kenhető selymes mézet kapunk. Virágporban gazdag ezért igen értékes tápanyagforrás. Elsősorban sütéshez, tea ízesítésére használjuk.
Aranysárga színű, jellegzetesen zamatos, erős illatú, enyhén citrusos ízű méz. Nagyon gyorsan kristályosodik, melynek során narancssárga árnyalatúvá válik nagyméretű kristályok képződnek benne. A kristályosodás réteges, nem egyöntetű, mint a repceméznél a folyékony és a kristályos réteg elkülönül benne. Mindez természetes jelenség, minőségét nem befolyásolja. Elsősorban sütéshez-főzéshez ajánljuk. Jó színanyaga miatt mézeskalács készítésére a legalkalmasabb fajtaméz. Savassága miatt savtúltengésben szenvedők ne fogyasszák.
Közkívánatra rendelhettek ordát is. 1 csomagban 250g orda van. Az orda , ricotta más néven a sajtgyártás végén keletkezett savó kifőzése után létrejövő fehérjében és vitaminokban gazdag túróhoz hasonló termék. Íze semleges vajas, tejszínes, állaga lágy, krémes. Sokszínűen felhsználható akár sósan akár édesen. Egy pár ötlet a felhasználásához: palacsintába édesen vagy kaprosan, boci sütibe túró helyett, szendvicskrémeknek fűszerezve, tésztába töltve mint a derelye édesen vagy sósan stb. Jó kísérletezést mindenkinek hozzá!
Pasztörizált, friss tehén tejből készült natúr sajt. Egy darab sajt 30 dkg súlyú.
Nutellás -törökmogyorós babka,más néven Jeruzsálemi kalács, súlya: 75 dkg
Helyben termesztett, kézzel szedett, kézzel válogatott prémium minőségű fűszerpaprika.
Helyben termesztett, kézzel szedett, kézzel válogatott prémium minőségű fűszerpaprika.