




Vegyszermentes rozmaringunkat tengeri sóval házasítottuk. Minden egyes forgatásnál újabb és újabb illatok törnek elő az őrlőfej fogai közül, hogy a rozmaring csodás illatát élvezhessük. Ajánljuk szárnyasokhoz, sertéshez, vadakhoz, mediterrán jellegű ételekhez: pácoláshoz, ízesítésre. Összetevők: rozmaring, tengeri só.



Klasszikus, de egyben rendkívül új ízvilág fedezhető fel Sütőtök lekvárunkban. Húsokhoz, desszertekhez egyaránt ajánljuk: dióval fogyasztva, de magában is a legfinomabb csemege! Összetevők: sütőtök, víz, cukor, pektin, citromlé, fahéj.



A napsütötte paradicsomokat gondosan válogatjuk, kiaszaljuk, majd fűszeres olívaolaj ágyban a nyár minden mediterrán ízét üvegbe zárjuk. Ajánljuk egyszerű pirítósra téve reggelire, grillezéshez, pizza feltétként, kenyértésztába gyúrva, salátára, töltelékekhez, vagy akár magában is csodálatos csemege. A fűszeres olívaolaj felhasználható salátákra, már kész öntetként. Összetevők: paradicsom, olívaolaj, oregánó, ecet, só.





Őstermelői gazdaságunkban termelt stanley szilva párlat, a 2024-es évjáratból. Cukor-, adalékanyag-, aroma mentes, 48V/V%-os tiszta párlat. Jegyeiben, illatában, ízében jól hozza a Stanley szilva jegyeit. Nem tolakodó, könnyed pálinka, jellegzetes aszalt szilva lecsengéssel.





Saját őstermelésből származó (stanley) szilva lekvár. Adalékanyag-, tartósítószer-, cukormentes termék, így babák és diabéteszes vásárlóink egyaránt fogyaszthatják. Sütésálló, de egyben kenhető is. Húsokhoz, desszertekhez ajánljuk, de magában fogyasztva is kiváló.
- Gumóméret: ~50-200g - Sárga húsú, barna héjú batáta - "Magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják." - A cukorbetegeken kívül, ideális a kisgyermekek hozzátáplálásában, valamint bármely korosztály számára könnyen beépíthető diétás, illetve normál étrendbe is! - Megnevezése ellenére rendszertanilag nem rokona a burgonyának! - Változatosan elkészíthető: felhasználható köretnek, grillezhető, süthető, főzhető, de akár sütemény is készíthető belőle.
- Bébi batáta 5 kg-os raschel zsákba csomagolva - Gumóméret: ~50-200g - Sárga húsú , barna héjú batáta - "Magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják." - A cukorbetegeken kívül, ideális a kisgyermekek hozzátáplálásában, valamint bármely korosztály számára könnyen beépíthető diétás, illetve normál étrendbe is! - Megnevezése ellenére rendszertanilag nem rokona a burgonyának! - Változatosan elkészíthető: felhasználható köretnek, grillezhető, süthető, főzhető, de akár sütemény is készíthető belőle.
- Kanadai típusú, édes, sárga héjú, sárga húsú sütőtök. - Méret: 0,5kg-0,9 között, átlagban 0,7kg - "A sütőtök magas karotintartalommal (3,8 mg/100 g), C-vitamin-tartalommal (30 mg/100 g) rendelkezik, ezen felül jelentős kalcium- és foszforforrás." - "A sütőtököt gyakran fogyasztják sütve, krémleves formájában, de sütemény alapanyagaként is. Magját pörkölve fogyasztják, vagy prosztata kezelésére való, étolaj nyerhető belőle." A csomag 3 db tököt tartalmaz, összesen kb. 2,5 kg!

Az alakorbúza az egyik legrégebb óta termesztett növény, dél-törökországi leletek szerint feltehetőleg több, mint 10 000 éve háziasították. Ötzi, a jégember is fogyasztotta. Ez az ősi gabonaféle képezte az emberiség élelmiszerellátásának alapját. Itthon a 19. századig termesztették, véglegesen csak a nagyüzemi birtokok kialakulásával szorult ki a termesztésből. Az alakorból készült liszt jellegzetes, halványsárgás színezetű, amelyet a magas karotinoid (lutein) tartalmának köszönhet. Az alakor lizin-, mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Több növényi zsírt, foszfort, nátriumot, béta-karotint és piridoxint tartalmaz, mint a modern búzák. A félbarna lisztjeink kevesebb korpát tartalmaznak, ettől megjelenésre világosabbak és finomabb tapintásúak. Átmenetet képez a fehérliszt és a teljes kiőrlésű lisztek között, ezért széles körben használhatóak bárki számára. Ajánljuk kenyér és pékáru sütéséhez, sütemények vagy száraztészta készítéséhez (akár tojás hozzáadása nélkül) is.