Füstölt tarja hajszálvékonyra szeletelve A füstölt tarja csont nélküli sertéstarja felhasználásával készül. A tarját nevezhetjük a sertés "félbehasított nyakának". Hagyományos módszerrel készül: A friss húst három hétre sóra tesszük, és utána száraz fűrészporral/forgáccsal három napig füstön tartjuk. Így nyeri el végső ízét, és tartósságát. Saját magunk tenyésztjük a sertéseket Dunaföldváron, és mi termeljük meg a takarmányt is Dunaföldvár határában. Igyekszünk, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal kerüljenek a termékeink, a fogyasztók asztalára. A csomagolásnál nem lehetséges pontos kg-ot porciózni, ezért az átvételkor előfordulhatnak minimális eltérések a rendelt mennyiséghez képest.
A színes sárgarépák ízre édesebbek, tökéletesek levesbe, de párolva, sütve, grillezve köretként is kiválóak 1 kg répa az alábbi színeket tartalmazza: fehér, világos sárga, bordó és lila A lila a fehér leveseket (pl. húslevest) megszínezi, de piros levesekben nem okoz kárt, sütve isteni. Vegyszermentes termék. Nem rendelkezünk BIO minősítéssel, de csak biogazdaságban is engedélyezett szereket használunk a növényvédelem során. A föld tápanyagát szerves trágyával, biológia gazdálkodásban is engedélyezett pelletált szerves trágyával, ásványi anyagokkal pótoljuk. Törekszünk a regeneratív talajgazdálkodásra.
Sertéseink saját állományomból kerülnek feldolgozásra! Kukoricán, szotyolán és árpán nevelkednek, ezeket dercésre darálva keverve kapják, ami alkalmanként takarmány borsóval is kiegészül. Nyáron sok csalánt esznek, ami vitaminban dús! Hagyományos módon készítünk mindent, a disznót perzseljük, így a bőre nem keményedik meg! A sertés szétbontása után a húsok egy nagy sózókádba kerülnek, ahol konyhasóval, alaposan bedörzsöljük, illetve minimum 2 hétig forgatjuk! Ezután 1 éjszakát hideg vízben tesszük, hogy a felesleges só ki tudjon ázni, majd felfüzzük, ami után mehet is a füstölőbe! A füstölést követően a raktárba kerül, ahol hűvös, levegős, napfénytől védett helyen érik tovább, míg el nem éri a kitűnő minőséget! Termékeink mindegyike, csakis természetes úton és eljárással készül, semmilyen tartósítószert vagy ízfokozót, színezéket nem tartalmaz! A terméket pontos súlymérést követően kell fizetni!
Saját gazdaságunkban termesztett csemegeszőlőből. Tartósítót, ízfokozót, cukrot nem tartalmaz. Hőkezeléssel tartósított. 3l-es csomagban.
Pasztörizált, friss tehén tejből készült, tarka borssal ízesített sajt. Egy darab 30 dkg súlyú.
A vegyespörkölt csomagunkat úgy raktuk össze, hogy egy kiadós pörköltélményt tudjon nyújtani. A pörkölt csomag tartalma: - 2 kg színhús (nyak, lábszár, comb - vegyesen) - 1 kg hátszín csonttal Kitűnő alap pörkölt és gulyás ételekhez.
Szeretnénk kedveskedni a sok tejet rendelőknk és a környezetnek is a két literes palackokkal. A teheneinket zárt rendszerben fejjük, így a tejnek nem lesz "istálló" szaga és íze. A tejet kíméletes technológiával pasztőrizáljuk, így az értékes tápanyagok és vitaminok megmaradnak benne. Teheneinket karámos rendszerben tartjuk és legelőre járnak ki. A tej zsìrtartalma 3,9 % A tej eltarthatòsàga 5 nap. A tej íze legelési időszakban ( áprils és szeptember között) változhat. A tehenek ezen időszakban vadvirágokat, gyógynövényeket is legelhetnek az ősgyepen. A tej íze és beltartalma is változik. Egy kis szösszenet: Korábbi kutatások már igazolták, hogy a friss füvön élő, legeltetett szarvasmarhák teje ötször annyi konjugált linolsavat (CLA) tartalmaz, mint az állattenyésztő telepeken élő társaiké. Állatkísérletek során azt is igazolták már, hogy a CLA védi a szívet és segíthet a lefogyásban. A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetének kutatói Hannia Campos vezetésével most azt mutatták ki, hogy az emberi szervezet magasabb CLA-szintje csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Forrás: hvg.hu
A pasztörizàlt tejet egy szeparàtor segìtsègèvel fölözzük. Ez a tej ìgy kevesebb tejzsírt tartalmaz. Zsìrtartma 1,9 % Eltarthatósàga 5 nap.