A pasztörizàlt tejet egy szeparàtor segìtsègèvel fölözzük. Ez a tej ìgy kevesebb tejzsírt tartalmaz. Zsìrtartma 1,9 % Eltarthatósàga 5 nap.
A teljes tejet pasztörizálás után laktáz enzimmel kezeljük, így 24 óra elteltével a laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. Eltarthatóság 5 nap
A teheneinket zárt rendszerben fejjük, így a tejnek nem lesz "istálló" szaga és íze. A tejet kíméletes technológiával pasztőrizáljuk, így az értékes tápanyagok és vitaminok megmaradnak benne. Teheneinket karámos rendszerben tartjuk és legelőre járnak ki. A tej zsìrtartalma 3,9 % A tej eltarthatòsàga 5 nap. A tej íze legelési időszakban ( áprils és szeptember között) változhat. A tehenek ezen időszakban vadvirágokat, gyógynövényeket is legelhetnek az ősgyepen. A tej íze és beltartalma is változik. Egy kis szösszenet: Korábbi kutatások már igazolták, hogy a friss füvön élő, legeltetett szarvasmarhák teje ötször annyi konjugált linolsavat (CLA) tartalmaz, mint az állattenyésztő telepeken élő társaiké. Állatkísérletek során azt is igazolták már, hogy a CLA védi a szívet és segíthet a lefogyásban. A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetének kutatói Hannia Campos vezetésével most azt mutatták ki, hogy az emberi szervezet magasabb CLA-szintje csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Forrás: hvg.hu
Tej -és tojásmentes kürtőskalács. Vegán. Elérhető a következő ízekben: vanília, fahéj, dió, kakaó, kókusz. Súlya: 150g A kürtőskalácsokat az átvétel napján délelőtt készítjük, hogy a lehető legfrissebbek legyenek.
A tejföl nálunk teljes tejből készül. Kultúrát adunk a tejhez, majd egy napig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy megaludjon. Egy éjszakát hűtőbe rakjuk, hogy karakteresebb ízt eléjük, ezután pedig hagyjuk egy pelenka anyagba a savót kicsöpögni. Ha ez is kész krémesre keverjük és már ehetjük is. A tejföl készítése is időt kíván. Kb 5 nap szükséges a megfelelő krémesség eléréséhez. Kérlek emiatt vasárnap reggelig legkésőbb jelezd ha szeretnél tejfölt vásárolni! Köszönjük!


200-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® teljes kiőrlésű királybúzaliszt A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal. általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete színe sárgás (durumhoz hasonló) közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez: 1000g királybúzaliszt 650ml víz 12g só 15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)
Saját nevelésű sertés zsírszalonnából, frissen sütve Min. rendelés 200 g. A terméket pontos súlymérés alapján kell fizetni.
Saját sütésű tepertőből, házi receptúra szerint készül. Az árat súlymérés alapján számítjuk! 1 adag tartalma 200 g között van.
Min. 630g a 10db. Háztáji állományunk (18db tyúk) termeléséből adódó felesleg. Kapirgálós,szaladgálós, boldog állatok.




Tokaszalonna A sertés álla alatt lévő zsíros szalonna. Hagyományos módszerrel készül: A friss húst három hétre sóra tesszük, és utána száraz fűrészporral/forgáccsal három napig füstön tartjuk. Így nyeri el végső ízét, és tartósságát. Saját magunk tenyésztjük a sertéseket Dunaföldváron, és mi termeljük meg a takarmányt is Dunaföldvár határában. Igyekszünk, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal kerüljenek a termékeink, a fogyasztók asztalára. A csomagolásnál nem lehetséges pontos kg-ot porciózni, ezért az átvételkor előfordulhatnak minimális eltérések a rendelt mennyiséghez képest.