Aranysárga színű, jellegzetesen zamatos, erős illatú, enyhén citrusos ízű méz. Nagyon gyorsan kristályosodik, melynek során narancssárga árnyalatúvá válik nagyméretű kristályok képződnek benne. A kristályosodás réteges, nem egyöntetű, mint a repceméznél a folyékony és a kristályos réteg elkülönül benne. Mindez természetes jelenség, minőségét nem befolyásolja. Elsősorban sütéshez-főzéshez ajánljuk. Jó színanyaga miatt mézeskalács készítésére a legalkalmasabb fajtaméz. Savassága miatt savtúltengésben szenvedők ne fogyasszák.
Aranysárga színű, jellegzetesen zamatos, erős illatú, enyhén citrusos ízű méz. Nagyon gyorsan kristályosodik, melynek során narancssárga árnyalatúvá válik nagyméretű kristályok képződnek benne. A kristályosodás réteges, nem egyöntetű, mint a repceméznél a folyékony és a kristályos réteg elkülönül benne. Mindez természetes jelenség, minőségét nem befolyásolja. Elsősorban sütéshez-főzéshez ajánljuk. Jó színanyaga miatt mézeskalács készítésére a legalkalmasabb fajtaméz. Savassága miatt savtúltengésben szenvedők ne fogyasszák.