Mások ezeket rendelték
Pesztó (Pesto alla Genovese)
A pesztó a világ egyik legismertebb hideg tésztamártása, ami nálunk a saját termesztésű olasz és görög bazsalikom, a fokhagyma illetve a (sajnos) nem saját előállítású olivaolaj és olasz keménysajt (Grana Padano) összezúzásával készül. Helyi "magyaros" sajátosságként, az eredeti receptúrában lévő fenyőmagot mi próbából napraforgómagra cseréltük, ami aztán úgy is maradt. Genovában megbotránkozva néznének ránk, hogy nem egy márványmozsárban (mortaio) és fa mozsártörővel zúzzuk össze az összetevőket, de a gépi mixerrel is eléggé munkás.:) Mindezek ellenére a pesztó sokoldalúan felhasználható, húsokkal, salátákkal, zöldségekkel is remekül párosítható szósz.
Sűrített paradicsom
Kistermelői vegán szósz. Összetevők: paradicsom Tartósítószert nem tartalmaz, hőkezeléssel tartósított.