A klasszikus! Béta-karotinban gazdag. Az én kedvenc felhasználási módom: Csíkokra vágva, tetszőlegesen fűszerezve, kukoricakeményítőben meghempergetve (ropogós textúrát kölcsönöz), cseppnyi olívaolajon megsütve, fokhagymás, petrezselymes tejfölbe mártogatva.
Méretéből adódóan jól porciózható. Ízre megegyezik a normál méretű sárga batátával. Az édesburgonya íze mérettől független, ezért bármelyiket is választod jól döntesz. +Pont a batáta javára, hogy minden része ehető, héjastól is bátran fogyasztható, így a rostot legnagyobb mennyiségben tartalmazó részét sem dobjuk el. (Műanyag sörtés kefével jól tisztítható.)
Burpees fajtájú, gömbölyű fomájú, sárgas húsú cékla. Vegyszermentes kertészetben termeszett zöldség, mely sütve, főzve, de akár nyersen is fogyasztható.
Sárga húsú édesburgonya. Bio palántából nevelve! Vegyszer- és műtrágya mentes!
A másodosztályú sárgarépa görbébb, kicsit göcsörtösebb és néhol elágazó az első osztályú sárgarépához képest. egy kg/ csomag