Az alakorbúza az egyik legrégebb óta termesztett növény, dél-törökországi leletek szerint feltehetőleg több, mint 10 000 éve háziasították. Ötzi, a jégember is fogyasztotta. Ez az ősi gabonaféle képezte az emberiség élelmiszerellátásának alapját. Itthon a 19. századig termesztették, véglegesen csak a nagyüzemi birtokok kialakulásával szorult ki a termesztésből. Az alakorból készült liszt jellegzetes, halványsárgás színezetű, amelyet magas karotinoid (lutein) tartalmának köszönhet. Az alakor lizin-, mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Több növényi zsírt, foszfort, nátriumot, béta-karotint és piridoxint tartalmaz, mint a modern búzák. A teljes kiőrlésű lisztjeink a mag minden részét tartalmazzák, nem csak a magbelsőt, hanem a csírát és a korpát is, így ez a fajta liszt számít tápanyagokban és rostokban a leggazdagabbnak. Kenyér és egyéb pékáru készítéséhez ajánljuk, önmagában vagy más lisztekkel keverve.
Golden Delicious alma Az USA-ban találták, feltevések szerint a ‘Grines Golden’-nel megporzódott Golden Reinette magvából keletkezett. 1916-ban került kereskedelmi forgalomba. A Golden Delicious alma méltán nevezhető a világ eddig legsikeresebb almajtájának, hiszen nemcsak Amerikában, hanem Európában is a fő fajták közé került. Érési idő A Golden delicious alma hazánkban szeptember végén – október elején szedhető. Gyümölcse tetszetős. Mérete berakódástól, vízellátástól függően középnagy vagy nagy (140-180 g), héja vékony,az érés kezdetén zöldessárga, éretten sárga. Gyümölcshúsa sárgás,édes, enyhén savas, kissé illatos. Felhasználása Gyümölcse kiváló élvezeti értékkel rendelkezik, friss fogyasztásra igen kedvelt. Emellett sütésre, aszalásra és egyéb sokoldalú élelmiszeripari felhasználásra alkalmas. Tárolhatóság A Golden alma elég jól tárolható. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.
Bio idared almánk fajtára jellemzően, Jól télálló, hazánk egyik kedvenc alma fajtája, hiszen egész ősztől tavaszig fogyasztható. Eleinte kicsit savanykásabb még, de az idővel édes-savanyú ízű lesz. Az Idared egy amerikai almafajta, világszerte közkedvelt, de csökkenő jelentőségű. Magyarországon széles körben elterjedt. Rendkívül jól tárolható, ezért fő funkciója a kései friss fogyasztási piac ellátása volt. Gyümölcsének minősége erősen függ a termőhelyi és környezeti tényezőktől. Húsa fehéres, vajszínű, bőlevű, kemény, roppanós. Íze nem jellegzetes, de kellemes, harmonikus, nem túl savas. Érési idő A Idared alma hazánkban szeptember végétől szedhető. Tárolhatóság A Idared alma kiválóan tárolható fajta. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.
Red Jonaprince Hollandiából származó Jonagold-változat. Magát az alapfajtát 1943ban, az USA ban hozták létre. A ’Red Jonaprince’ a Jonathan és a Golden fajták kiváló keresztezéséből származó almafajta. Különleges, mert magában hordozza a két szülője legjobb tulajdonságait. élénkvörös fedőszíne az egész gyümölcsöt beborítja, ezért nagyon szép küllemű fajta, rendkívül sokan választják napról napra Európa szerte. Gyümölcse nagy (220-280 g), dekoratív, héja karakteresen piros, korán színeződő. Húsa kemény, roppanó, íze kiváló. Érési idő A Red Jonaprince alma hazánkban szeptember közepétől szedhető. Tárolhatóság A Red Jonaprince alma jól tárolható fajta. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.
Szárítással készült saját bio almánkból, kíváló nassolni való vagy akár reggeli müzlihez. Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs. A benne található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, ballasztanyagok igen jótékonyan hatnak a szervezetre.A szárítás vagy aszalás a gyümölcstartósítás egyik legősibb módja. A nedvességtartalom csökkenésével fokozatosan feldúsul bennük a gyümölcscukor; a sportolók is azért szeretik a szárított almát, mert a benne levő szénhidrát gyorsan átalakul energiává. A szárított szeletek hatszor annyi energiát tartalmaznak, mint ugyanannyi friss gyümölcs.
Ízletes és egészséges snack, amely kielégíti édesszájúságát. Tökéletes egy finom palacsintához vagy süteményhez Kizárólag minősített bioalmából készül Egészséges desszert, mert nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat vagy tartósítószereket Bio almahabunk a legfrissebb és legfinomabb bioalmából, a természettel összhangban termesztett almából készül, vegyszerek, növényvédő szerek és mesterséges adalékanyagok nélkül. Tökéletes könnyű desszertnek vagy finom falatnak a gyerekeknek. Kiváló rost- és vitaminforrás, ha egészséges desszertet szeretne. Összetevők: 79,7% alma, 18,3% cukor, 2% citromlé Súly: 305g
Jellegzetes aromájával a bazsalikom egy sokoldalú fűszer, amelynek nem szabad hiányoznia a konyhádból. Szeretjük ezt az aromás növényt termeszteni, amely aztán autentikus mediterrán ízeket visz a konyhádba. A bazsalikomot először Ázsiában termesztették, majd sokoldalúsága és különleges íze miatt az európai kontinens egyik kedvenc fűszerévé vált. Hazánkban bármely régióban termeszthető. A bazsalikom használható szárított vagy friss fűszerként, vagy tárolható fagyasztóban ételkészítéshez. Hozzávalók: Bio bazsalikomlevelek, szárítva és aprítva Súly: 8g
100%-ban BIO termék MINŐSÉGÉT MEGŐRZI, GYÁRTÁSTÓL SZÁMÍTVA 21 NAP A marhahús, a sertészsír és a bio fűszerek tökéletes kombinációja gazdag ízt és egyedi zamatot kölcsönöz virslieinknek. Gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek, és ideálisak gyors étkezéshez vagy finom nassolnivalóhoz. 100%-ban bio, így nem használunk E-t vagy más káros vegyi anyagokat az összetételükben. Válassza a bécsi biovirslit, és kínáljon fel családjának egészségesebb és biztonságosabb terméket. Összetevők:bio marhahús, bio sertészsír, víz, Fehér só, Vörös só (nitrittartalommal), Édes őrölt Boeuf Bio, Bio mustárpor, Bio cukor, Bio őrölt fehér bors, Bio szerecsendió virág, Nátrium-citrát, Bio fokhagyma granulátum, Bio őrölt gyömbér, Bio őrölt szerecsendió, Bio őrölt kömény. Tárolási hőmérséklet: 0 – 4 fok között! Tápértékek 100 g termékre számítva: Energia Zsírok -amelyek közül a telített zsírsavak Szénhidrátok -melyek közül a cukrok Fehérje Só 1186kJ/286kcal 26 g 11,10 g 0,90 g 0,30 g 12,30 g 4,38 g
Összetevők: víz, mustármag, 14%-os ételecet, nádcukor, só, fűszerek, antioxidáns: citromsav. A cégről: A BERTA Bt.-t 1990-ben (később Bio-Drog-Berta Kft.) szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcs termesztésére hozta létre dr. Berta Zoltán, dr. Bertáné Nagy Ágnes, valamint gyermekeik Berta Ágnes és Berta Balázs. A Bio Berta cég méltán nevezhető a hazai bio termelés egyik úttörőjének, akik a kezdetektől végigkísérték és munkájukkal segítették a hazai bio termelés kialakulását. Bertáék a cég története során ragaszkodtak eredeti célkitűzésükhöz, a zöldség-, fűszer- és gyümölcsfélék vegyszermentes termesztéséhez. Vállalkozásukat emberléptékű méretben fejlesztették, 1995-re egy 57 család tulajdonát képező, 80 ha-t meghaladó földterületet magában foglaló termelési vállalkozást valósítottak meg. Az öntözhető parcellákon 24 növényfaj hozamát takarítják be és dolgozzák fel a legigényesebb európai elvárásokat is kielégítő minőségben. Ennek biztosítéka az 1995-ben zöldmezős beruházással készült és folyamatosan bővülő saját feldolgozóüzemük. A cég filozófiája egyetlen mondatban összefoglalható : "Terülj, terülj bio asztalkánk..." Gyártó: Bio Berta, Származás: Magyarország Kiszerelés: 220 g, üvegben
Sómentes bio fűszerkeverék. Felhasználási javaslat: szárnyas ételek fűszerezéséhez. A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni. Adagolás: ízlés szerint. "Az ige" Grandiózus feladatot vállalt ezen fűszerkeverék, hisz a nem udvari kapirgáló szárnyasokból vágott alapanyagra vonatkoztatva is maradandó íz élményt szavatol. Remélem vagyunk még jó páran akikben él a természetes bio csirke íz élménye és el tudja képzelni, hogy mekkora feladat ezt a minőséget egy alapvetően fűrészpor ízű, jellegtelen, csinált csirke alapból megkomponálni. Összetevők: vöröshagyma, csípmentes fűszerpaprika, homoktövis, fokhagyma, borsikafű, feketebors, fehérbors, kakukkfű, kömény, tárkony, petrezselyem levél, póréhagyma, zsázsa, bazsalikom, majoranna, mustár, oregano, curry, snidling, rozmaring, szerecsendió, gyömbér, koriander, kardamom, római kömény zeller levél. Allergén anyagot tartalmaz: mustár, zeller levél *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Az első olyan ízesítő, amely nem torzítja, bénítja állományjavító, színező és egyéb tartozékaival a készülő étek összetevőit, hanem azok jellegeinek, értékeinek feltáródását katalizálja. Kilenc önállóan is remek íz – ami a lényeg – nem egyszerű keveréke. Különlegessége az, hogy a távoli ízek közelítő-szoktató összehajtásával alakul ki a megbonthatatlan harmónia. A világon egyedülálló, hogy ételízesítőként nem tartalmazza a szervezet számára oly terhelő só és bors komponenseket. Prémium + Magyar Táplálékallergia – és Táplálékintolerancia Adatbank alapján a "Bio Berta Bógríz" szárítmány az alábbiaktól mentes: Tejfehérje, Tejcukor (laktóz), Tojás, Szója, Glutén, Földimogyoró (arachis), Benzoesav és származékai, Azoszinezékek, Kéndioxid és származékai. Kiszerelés: 115 g üvegben Felhasználási javaslat: általános ételízesítő, a "Vegeta" funkcióját tölti be, bármilyen ételbe bátran használható. Mivel a termék sót nem tartalmaz, így az ételek sózása ízlésnek megfelelően történhet Összetevők: Sárgarépa, paszternák, petrezselyemgyökér, póréhagyma, petrezselyemlevél, zeller gumó, lestyán, vöröshagyma, pritaminpaprika. Allergén anyagot tartalmaz: zeller gumó. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Az első olyan ízesítő, amely nem torzítja, bénítja állományjavító, színező és egyéb tartozékaival a készülő étek összetevőit, hanem azok jellegeinek, értékeinek feltáródását katalizálja. Kilenc önállóan is remek íz – ami a lényeg – nem egyszerű keveréke. Különlegessége az, hogy a távoli ízek közelítő-szoktató összehajtásával alakul ki a megbonthatatlan harmónia. A világon egyedülálló, hogy ételízesítőként nem tartalmazza a szervezet számára oly terhelő só és bors komponenseket. Prémium + Magyar Táplálékallergia – és Táplálékintolerancia Adatbank alapján a "Bio Berta Bógríz" szárítmány az alábbiaktól mentes: Tejfehérje, Tejcukor (laktóz), Tojás, Szója, Glutén, Földimogyoró (arachis), Benzoesav és származékai, Azoszinezékek, Kéndioxid és származékai. Kiszerelés: 115 g üvegben Felhasználási javaslat: általános ételízesítő, a "Vegeta" funkcióját tölti be, bármilyen ételbe bátran használható. Mivel a termék sót nem tartalmaz, így az ételek sózása ízlésnek megfelelően történhet Összetevők: Sárgarépa, paszternák, petrezselyemgyökér, póréhagyma, petrezselyemlevél, zeller gumó, lestyán, vöröshagyma, pritaminpaprika. Allergén anyagot tartalmaz: zeller gumó. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01