A hidegen sajtolás lényege, hogy a préselés közben sem a mag, sem az így előállított olaj hőmérséklete nem haladja meg a 40 ℃-ot. Az ilyen eljárással készült olajokban, az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően, épségben megmaradnak a vitaminok, ásványianyagok és az omega-zsírsavak. A hidegen sajtolt napraforgó olaj bővelkedik E és C vitaminban valamint gazdag antioxidánsokban (karotinoid), ami jótékony hatással bír a haj és a körmök állapotára. Továbbá a benne található többszörösen telítetlen zsírsavak miatt, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és a koleszterin szintet is. Az előállítás során nem használunk oldószereket, sem egyéb kémiai szereket, csakis mechanikus szűrést alkalmazunk, hogy tisztává varázsoljuk olajainkat. Kitűnően alkalmas sütéshez, főzéshez, pácoláshoz vagy akár önthetjük a salátánkra is. Termékeink elkészítéséhez kizárólag saját, a Bio Garancia Kft. által ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
A félbarna lisztjeink kevesebb korpát tartalmaznak, ettől megjelenésre világosabbak és finomabb tapintásúak. Átmenetet képez a fehérliszt és a teljes kiőrlésű lisztek között, ezért széles körben használhatóak bárki számára. Ajánljuk kenyér és pékáru sütéséhez, sütemények vagy száraztészta készítéséhez (akár tojás hozzáadása nélkül) is. A tönkölybúzának a többi búzafajtához képest jelentősen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag. Termékeink elkészítéséhez kizárólag tanúsított ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
A teljes kiőrlésű lisztjeink a mag minden részét tartalmazzák, nem csak a magbelsőt, hanem a csírát és a korpát is, így ez a fajta liszt számít tápanyagokban és rostokban a leggazdagabbnak. Kenyér és egyéb pékáru készítéséhez ajánljuk, önmagában vagy más lisztekkel keverve. A tönkölybúzának a többi búzafajtához képest jelentősen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakban, B- és E vitaminban, káliumban, kalciumban, vasban, mangánban, magnéziumban, fluorban, niacinban, rézben, szelénben, cinkben és rostokban is igencsak gazdag. Termékeink elkészítéséhez kizárólag tanúsított ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot használunk.
Bodzaviágot a saját kertemben szedem, napon szárítom a virágtányérkat, majd kézzel morzsolom. Egyik kedvenc teám az íze miatt, és a házipatikánk főszereplője. Népgyógyászatban váladékoldó, izzasztó hatása miatt használják, megfázásos tünetek esetén kiváló kiegészítője a kezelésnek. Bátran ízesíthetjük. Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi mennyiségű teafüvet forrázz le 2,5 dl vízzel, majd 10 percig lefedve hagyd állni, szűrd le és langyosan fogyaszd el! 6 év feletti gyememek hígítva fogyaszthatják, valamint várandósság és szoptatás alatt is megengedett a fogyasztása
Minősített Bio alapanyagból. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, enyhe hashajtó, fájdalomcsillapító és immunerősítő hatású. A bodzalekvár nemcsak sütikre, kenyérre kenve kitűnő, de sültek és sajtok mellé is kiváló. Attól hogy gyógyhatású, még nagyon finom - enyhe hashajtó, fájdalomcsillapító, meghűléskor erősítő és izzasztó hatású. Isiász, reuma és rákterápiák esetén is egyre inkább divattá vált alkalmazása. Összetevők:bodzabogyó, cukor,pektin,citromsav. 300ml/üveg
Bodzavirág ágyon érlelt akácméz. A bodzavirágot a gazdaságunk melletti területekről gyűjtjük be minden évben, így biztosítva azt, hogy semmilyen szennyeződést ne tartalmazzon. A bodza kellemes aromája jól érezhető a mézben. Ajánlott megfázás esetén, különösen erős köhögésre.
Bodzaszörp 500 ml. A Smargdfarm melletti erdőben kézzel szedett bodzavirágból készült, tartósítószer és adalékanyag mentes bodzaszörp. A termék cukor hozzáadásával készült.
BodzaSzörp. Minősített ültetvenyünkből gyűjtött világból, cukor és citrom hozzáadásával. Tartósítószert nem tartalmaz.
Összetevők: cukor, víz, citromsav, bodzavirág - nedves dunsztban készült a hosszabb eltarthathatóság miatt.