




Szilvalekvárunk készítése a hagyományos módon, hosszú, 6-7 órás főzési idővel, cukor hozzáadása nélkül történik. A saját termesztésű szilván és egy lehelletnyi fahéjon kívül semmi mást nem tartalmaz, száraz dunsztban hőkezeljük. Bár nem rézüstben készül, mint a "szakrálisan" készített szatmár-beregi lekvárok, de elég sűrű ahhoz, hogy ne essen le a kanálról...
Kecsketejből készült joghurt, házi szilvalekvárral ízesítve.Cukrot tartalmaz. 720 ml A kép illusztráció.
Sertéseink saját állományomból kerülnek feldolgozásra! Kukoricán, szotyolán és árpán nevelkednek, ezeket dercésre darálva keverve kapják, ami alkalmanként takarmány borsóval is kiegészül. Nyáron sok csalánt esznek, ami vitaminban dús! Hagyományos módon készítünk mindent, a disznót perzseljük, így a bőre nem keményedik meg! A sertés szétbontása után a húsok egy nagy sózókádba kerülnek, ahol konyhasóval, alaposan bedörzsöljük, illetve minimum 2 hétig forgatjuk! Ezután 1 éjszakát hideg vízben tesszük, hogy a felesleges só ki tudjon ázni, majd felfüzzük, ami után mehet is a füstölőbe! A füstölést követően a raktárba kerül, ahol hűvös, levegős, napfénytől védett helyen érik tovább, míg el nem éri a kitűnő minőséget! Termékeink mindegyike, csakis természetes úton és eljárással készül, semmilyen tartósítószert vagy ízfokozót, színezéket nem tartalmaz! A terméket pontos súlymérést követően kell fizetni!
A lekvár otelló szőlőből készült, amely saját gazdaságunkban temett. A termék hozzáadott cukrot és tartósítót nem tartalmaz. Összetevők: otelló szőlő Töltő tömege: 200 g A termesztés során kizárólag biológiai növényvédelmet alkalmaztunk.
A szörp saját gazdaságunkban termett otelló szőlőből készült. Javasolt higítás 7-10 szeres. Összetevők: otelló szőlő, cukor, citromsav Tartósítószert nem tartalmaz, ezért felbontás után hűtést igényel! Kiszerelés: 720 ml/ nettó 650 ml A termesztés során kizárólag biológiai növényvédelmet alkalmaztunk!
Családi gazdaságunk által termelt szőlő leve. 100 % szőlőlé, pasztőrizált, felbontásig hűtést nem igényel.
Pasztörizált, friss tehén tejből készült, tarka borssal ízesített sajt. Egy darab 30 dkg súlyú.
Friss tárkony. Szárításra és friss használatra. Alkalmas tárkonyecet és fűszerolaj készítésére is!
Különeges,enyén ánizsos illtú fűszernövény.Elsősorban raguk,tejfölös,tejszínes ételek ízesítője.Nagyon finom levesekhez,vad-és halételekhez,tojásos ételekhez.
Szeretnénk kedveskedni a sok tejet rendelőknk és a környezetnek is a két literes palackokkal. A teheneinket zárt rendszerben fejjük, így a tejnek nem lesz "istálló" szaga és íze. A tejet kíméletes technológiával pasztőrizáljuk, így az értékes tápanyagok és vitaminok megmaradnak benne. Teheneinket karámos rendszerben tartjuk és legelőre járnak ki. A tej zsìrtartalma 3,9 % A tej eltarthatòsàga 5 nap. A tej íze legelési időszakban ( áprils és szeptember között) változhat. A tehenek ezen időszakban vadvirágokat, gyógynövényeket is legelhetnek az ősgyepen. A tej íze és beltartalma is változik. Egy kis szösszenet: Korábbi kutatások már igazolták, hogy a friss füvön élő, legeltetett szarvasmarhák teje ötször annyi konjugált linolsavat (CLA) tartalmaz, mint az állattenyésztő telepeken élő társaiké. Állatkísérletek során azt is igazolták már, hogy a CLA védi a szívet és segíthet a lefogyásban. A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetének kutatói Hannia Campos vezetésével most azt mutatták ki, hogy az emberi szervezet magasabb CLA-szintje csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Forrás: hvg.hu