Szeretnénk kedveskedni a sok tejet rendelőknk és a környezetnek is a két literes palackokkal.
A teheneinket zárt rendszerben fejjük, így a tejnek nem lesz "istálló" szaga és íze.
A tejet kíméletes technológiával pasztőrizáljuk, így az értékes tápanyagok és vitaminok megmaradnak benne.
Teheneinket karámos rendszerben tartjuk és legelőre járnak ki.
A tej zsìrtartalma 3,9 %
A tej eltarthatòsàga 5 nap.
A tej íze legelési időszakban ( áprils és szeptember között) változhat. A tehenek ezen időszakban vadvirágokat, gyógynövényeket is legelhetnek az ősgyepen. A tej íze és beltartalma is változik.
Egy kis szösszenet: Korábbi kutatások már igazolták, hogy a friss füvön élő, legeltetett szarvasmarhák teje ötször annyi konjugált linolsavat (CLA) tartalmaz, mint az állattenyésztő telepeken élő társaiké. Állatkísérletek során azt is igazolták már, hogy a CLA védi a szívet és segíthet a lefogyásban. A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetének kutatói Hannia Campos vezetésével most azt mutatták ki, hogy az emberi szervezet magasabb CLA-szintje csökkenti a szívinfarktus kockázatát.
Szeretnénk kedveskedni a sok tejet rendelőknk és a környezetnek is a két literes palackokkal.
A teheneinket zárt rendszerben fejjük, így a tejnek nem lesz "istálló" szaga és íze.
A tejet kíméletes technológiával pasztőrizáljuk, így az értékes tápanyagok és vitaminok megmaradnak benne.
Teheneinket karámos rendszerben tartjuk és legelőre járnak ki.
A tej zsìrtartalma 3,9 %
A tej eltarthatòsàga 5 nap.
A tej íze legelési időszakban ( áprils és szeptember között) változhat. A tehenek ezen időszakban vadvirágokat, gyógynövényeket is legelhetnek az ősgyepen. A tej íze és beltartalma is változik.
Egy kis szösszenet: Korábbi kutatások már igazolták, hogy a friss füvön élő, legeltetett szarvasmarhák teje ötször annyi konjugált linolsavat (CLA) tartalmaz, mint az állattenyésztő telepeken élő társaiké. Állatkísérletek során azt is igazolták már, hogy a CLA védi a szívet és segíthet a lefogyásban. A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetének kutatói Hannia Campos vezetésével most azt mutatták ki, hogy az emberi szervezet magasabb CLA-szintje csökkenti a szívinfarktus kockázatát.
Forrás: hvg.hu