Napon aszalt paradicsom, lucullus-típusú, San Marzano fajta. Nálunk a tartósítás fűszeres napraforgóolajban történik, fokhagyma, és olivabogyó hozzáadásával, a "csemege" verzióhoz képest annyi a változás, hogy kapribogyó helyett egy kevés szárított Habanero csilivel tesszük pikánssá a harapnivalót, ami ettől határozottan csípős lesz. A szezonális termésből aszalt paradicsom így visszahozza akár télen is a nyári paradicsom ízét a szendvicsekre, pizzákra, tésztákra, de használhatjuk szinte bármilyen paradicsomos ételbe, amikor nehezebb a friss paradicsomot beszerezni.
Napon aszalt paradicsom, lucullus-típusú, San Marzano fajta. Nálunk a tartósítás fűszeres napraforgóolajban történik, fokhagyma, és olivabogyó hozzáadásával, a "csemege" verzióhoz képest annyi a változás, hogy kapribogyó helyett egy kevés szárított Habanero csilivel tesszük pikánssá a harapnivalót, ami ettől határozottan csípős lesz. A szezonális termésből aszalt paradicsom így visszahozza akár télen is a nyári paradicsom ízét a szendvicsekre, pizzákra, tésztákra, de használhatjuk szinte bármilyen paradicsomos ételbe, amikor nehezebb a friss paradicsomot beszerezni.