Mások ezeket rendelték


Tehéntej - Családi csomag 2 l
Szeretnénk kedveskedni a sok tejet rendelőknk és a környezetnek is a két literes palackokkal. A teheneinket zárt rendszerben fejjük, így a tejnek nem lesz "istálló" szaga és íze. A tejet kíméletes technológiával pasztőrizáljuk, így az értékes tápanyagok és vitaminok megmaradnak benne. Teheneinket karámos rendszerben tartjuk és legelőre járnak ki. A tej zsìrtartalma 3,9 % A tej eltarthatòsàga 5 nap. A tej íze legelési időszakban ( áprils és szeptember között) változhat. A tehenek ezen időszakban vadvirágokat, gyógynövényeket is legelhetnek az ősgyepen. A tej íze és beltartalma is változik. Egy kis szösszenet: Korábbi kutatások már igazolták, hogy a friss füvön élő, legeltetett szarvasmarhák teje ötször annyi konjugált linolsavat (CLA) tartalmaz, mint az állattenyésztő telepeken élő társaiké. Állatkísérletek során azt is igazolták már, hogy a CLA védi a szívet és segíthet a lefogyásban. A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetének kutatói Hannia Campos vezetésével most azt mutatták ki, hogy az emberi szervezet magasabb CLA-szintje csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Forrás: hvg.hu

Kisdinnye savanyúság
- Hordóban, nagy mennyiségben készítjük, majd műanyag vödrökben értékesítjük. Töltő tömeg ~1 kg - "A savanyúságok fogyasztása egy olyan bélreakciót eredményez, amely a US National Library of Medicine-ben közölt tanulmány szerint stressz- és szorongásoldó hatással bír. " - "A savanyúságok rengeteg természetes élő mikroorganizmust, ún. probiotikumot tartalmaznak, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani a bélflórát. Ezek a hasznos baktériumok optimalizálják az emésztő-rendszerünket, elősegítik az enzimek kibocsátását, ezzel pedig serkentik az emésztést és az anyagcserét." - A kisdinnye savanyúság igen ritka és nem véletlenül...először is szükség van hozzá egy dinnyeföldre és rengeteg kézi munkára, tehát ez is 100%-ban kézműves termék - Enyhén csípős lében készítjük Összetevők: zsenge görögdinnye darabok, víz, cseresznyepaprika, ecet, cukor, só, timsó, nátrium-benzoát, babérlevél, koriandermag, mustármag, egész feketebors, szegfűbors