Termelőink
Egy rendhagyó közösség vagyunk. Waldorf-pedagógusok, mesteremberek, gazdák és szülők összefogásában működtetjük az Almáskertet, ami egy pedagógiai iniciatíva. Az a célunk, hogy egy szociálisan és egzisztenciálisan is kapcsolódó közösségben bontakozhasson ki a tevékenység-alapú farm pedagógia.
Nem k ... (tovább)
Az Angyalkürtős fő tevékenysége a kürtőskalács készítés fesztiválokon, vásárokon, céges rendezvényeken. Több, mint 20 éve vagyunk jelen a piacon.
Az elmúlt 5 éveben nem csak kürtőskalácsot, hanem egyéb édes és sós süteményeket is készítünk rendelésre, szülinapokra, családi és céges rendezvényekre. ... (tovább)
Családi gazdaságunk a Jászság északkeleti csücskében, Heves vármegye határánál, Jászszentandráson található. A tanyát körülölelő szántóföldeken már 2013-tól kezdődően növénytermesztéssel foglalkozunk, amit 2015-től már kizárólag, ellenőrzött módon, az ökológiai gazdálkodás feltételeinek megfelelve f ... (tovább)
Bencze Tamás vagyok, családi gazdaságunk legfiatalabb tagja. Immár 5 éve foglalkozom édesburgonyával, amivel szinte egész évben tudok szolgálni. Szezonálisan, kis mennyiségben egyéb zöldség, gyümölcs is megfordulhat a kínálatomban. Családi gazdaságunk legnagyobb mennyiségben előállított terméke a bi ... (tovább)
Tanyánk Kulcs külterületén helyezkedik el, Budapesttől 60 km-re. Kisebb erdő, szántóföldek és legelők környékezik. Közel s, távol nincsenek szomszédok.
A több, mint 3 hektárnyi területen kecskék, tehenek és 150 tyúk él boldogan. Igyekszünk ökológiai szemléletben gazdálkodni így az állatok tartása ... (tovább)
2023-ban váltottam ki az őstermelő és kistermelő engedélyem, hogy a kertemben vegyszermentesen megtermelt gyógynövényekből szárítmányokat, a bogyós gyümölcsökből sült teát készíthessek.
Kertészkedés, kezdetek: 2016-ban vásároltuk meg férjemmel a telkünket Adonyban, azzal a céllal, hogy itt építjük ... (tovább)
Tisztelt Kosárközösség!
Kovácsné Brigitta vagyok! Szeretnék az Önök kosárközösségébe regisztrálni, mint őstermelő! Röviden szeretnék bemutatkozni. Az egész életemet végigkísérték az állatok, azok tartása, nevelése, szeretete! Ezt a képességet egész családom képviselte, már a nagyapám mellett is ott ... (tovább)
Arth Imre vagyok, Nagyvenyimen élek. A kávékészítés az egyik hobbym, gyerekkorom óta imádom a kávét. Barista és latte art tanfolyamot is végeztem, hogy a kávékészítés csínját-bínját megtanuljam.
A kis utazó „kávémotoromat” magam és barátaim örömére építettük még 2019 tavaszán egy kedves barátommal. ... (tovább)
2017 óta 4 ha-on Homoktövist termesztünk Dunaföldváron, ökológiai gazdaság vagyunk. 2022-ben kaptunk meg BIO minősítésünket. 2021 óta állítunk elő feldolgozott homoktövis termékeket, 100% Homoktövis levet, Homoktövis -alma gyümölcslevet, Homoktövis lekvárt, szárítmányokat és őrleményeket.
A homoktö ... (tovább)
Családi Gazdaságunk Alsószentivánon működik, 3 generáció együttműködéseként. Zöldségek termesztésével, illetve elsődleges feldolgozásával foglalkozunk. 2022-ben az alábbi növényeket termesztettük: görögdinnye, sárgadinnye, csemegekukorica, burgonya, édesburgonya (batáta), sütőtök, fűszerpaprika. Fel ... (tovább)
Biodinamikus mikro borászat és szőlőskert Szekszárdon
Szőlőskertünk...
Mikrogazdaságként, összesen kb 1,3 ha borszőlő termő területen gazdálkodunk. Szerintünk Szekszárd legszebb helyein! Családunkkal és minimális külső segítséggel műveljük szőlőinket, a természettel összhangban.
A metszés és zöl ... (tovább)
Közel 30 éve foglalkozunk gyümölcs- és zöldségtermesztéssel. Kertészetünk egy családi vállalkozás, melyet Dunaföldváron működtetünk. A gyümölcstermesztést illetően 15 hektáros almakertészetünk van, ahol 7 fajta almát termesztünk. Ezen felül van néhány szezonális almafajtánk is. Késő ősszel az almabe ... (tovább)
Fodorné Kövics Beáta vagyok. Azzal a céllal születtem a Földre, hogy a felejtés állapotából visszaemlékezzek életem tervére és rátaláljak a fény és szeretet útjára. Arra a fejlődési útra, ami minden ember számára a tökéletesedés útja a „Krisztusi Út”.
Az életfeladatom fontos része, hogy segítsem az ... (tovább)
A fermentálással hobbiként kezdtem foglalkozni 4 éve. Ma már mindent fermentálok, amihez sikerül hozzájutnom. Zöldségekkel kezdtem, majd üdítőket is próbáltam előállítani. Néhány gondolat a fermentált termékekről:
A fermentált élelmiszerek fogyasztása során találkozik és jut hozzá szervezetünk azok ... (tovább)
Flamó Glutén-, tej- és hozzáadott cukormentes étterem vagyunk. Ételeink garantáltan mentes alapanyagokból készülnek, dietetikus ellenőrzésével. Nálunk nincs keresztszennyeződés, hiszen konyhánkba nem kerül be glutént, tejet tartalmazó alapanyag. Pékáruinkat mi magunk készítjük. Az ételeinkhez felhas ... (tovább)
Gugyella Miklós méhész vagyok. Méhészkedéssel 2007.évben ismerkedtem meg, majd ezt követően 2010.évben méhész szakképesítést szereztem Gödöllőn. Jelenleg 70 méhcsaláddal méhészkedem feleségemmel őstermelőként. Az évek során megszerzett tudás és tapasztalat révén jó minőségű természetes mézet kínálu ... (tovább)
Isóné Gyulaházi Hajnalka, szörp főző kétgyermekes anyuka vagyok. 2019-ben ültettük az első 100 tő levendulánkat, mára már 1500 tövet számlálunk kertünkben. Ezenkívül egyéb gyógy- és fűszernövényekkel is gyarapodtunk, mint például menta, zsálya, rozmaring, melyekből különféle szörpöket készítünk,lekv ... (tovább)
A "Hazai Kosár" név alatt olyan terméket kínálunk, melyet az ország egy-egy térségének helyi termelői és élelmiszer előállítói nem állítanak elő, azonban kiváló hazai kiegészítői a helyi kínálatnak.
A Helyben a Jövőnk Szövetkezet tagjaiként arra vállalkoztunk, hogy a helyi élelmiszer mellé a haza ... (tovább)
Családi gazdaságunk fő profilja a szántóföldi növénytermesztés, kisebb volumen a gyümölcstermesztés,de tartunk állatokat is. Adta magát a lehetőség, hogy ha itt dunaföldvár határában, meg tudjuk termelni a szükséges takarmányt, akkor nem csak a takarmány feletetéséig visszük el a folyamatot, hanem a ... (tovább)
Egy kis tanya volt az álmom,sok állattal. Kivonulás az addigi zaklatott,hangos városi életből, amit nehezen viseltem el. Kecskékkel kezdtem foglalkozni,de már a kezdetektől tervben voltak a Jersey tehenek is. Először két tehénnel kezdtem, Óceán és Nubia 2013-ban kerültek hozzám.Tulajdonképpen ők vol ... (tovább)
Kedves Vásárló !
Több éve készítek lekvárokat, a tavaszi gyümölcsöktől az őszi termésekig sok féle ízben, melyek a saját kertemben teremnek. Eleinte saját részre készítettem, de szívesen ajándékoztam is belőle, négy éve eladásra is készítem.
Számomra ez az elfoglaltság, nem munka. ... (tovább)
Kökény Tamás vagyok és Dunatetétlenen gazdálkodom. Fő profilnak a Zöldség és Gyümölcs termesztést mondanám(csak hogy párat említsek: vörös,lila és fokhagyma, 3-4 féle sütőtök, dísz és halloweent tök, chili paprika, mák, minősített Bio bodza...) és ezek feldolgozott termékeit. ... (tovább)
Kovács Barna vagyok, Csengerben az alma fővárosában gazdálkodom feleségemmel és Emma kislányommal. Pár hektáron almát, szilvát, meggyet, cseresznyét termelek, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft által tanúsítva. Már generációk óta alma termesztéssel foglalkozunk, én 2016-ban álltam át ökológia term ... (tovább)
Családi gazdaságként dolgozunk Alsószentivánon 48,5 ha területű gyümölcsösben. Termelünk almát (Golden és Idared fajtákat), cseresznyét, cigánymeggyet, bodzát, diót és szőlőt. 2022-ben elnyertük a Magyarország Legszebb Gyümölcstermesztő Birtoka díjat, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Fontos számunkra ... (tovább)
Waldorf szülőként kerültünk kapcsolatba az antropozófiával. Gyermekeink révén léptünk erre az útra, és microgreens-zel való foglalkozást is fiúnk egy iskolai tevékenysége által hozta haza. Megtetszett a kis növényekkel való foglalatosság, amely által egy közös tevékenységben tudunk alkotni, s egészs ... (tovább)
Apostagon kertészkedünk feleségemmel. Nagyobb mennyiségben dinnyét és burgonyát termesztünk, de minden évben kipróbálunk valami újat, elsősorban saját fogyasztási célra. Első generációs gazdálkodókként saját magunk tapossuk ki az utunkat. Fontosnak tartjuk, hogy az ellátási lánc minél rövidebb legye ... (tovább)
2017-től a családom segítségével elkezdtem a házi savanyúság, lekvár készítését, mivel így tudom, hogy mi miből készül, ezért másnak is csak ajánlani tudom a termékeimet. Mindent mi termelünk meg amit feldolgozunk. Környékbeli kézműves vásárokon nagy sikert aratnak, egyre több a visszatérő vásárlóm, ... (tovább)
Akkor egy kicsit rólunk!
A végzettségem állattenyésztő mérnök. Én azt szoktam mondani, hogy elfajzottam mert a családban senki még csak a közelében sincs az állattenyésztésnek. Már az egyetem alatt is tartottunk apával állatokat, birkákat. Az egyetem után először tejelő birkáink voltak, majd meg ... (tovább)
Pats-Belső Viola vagyok, Rácalmáson élek, de a vállalkozásom székhelye Dunaújvárosban található. 2019 óta fűzök gyöngyöt: először szilikongyöngyökből készítettem babáknak cumiláncokat, rágcsaláncokat, a felnőtteknek kulcstartókat és autó tükör díszeket. 2020 óta ehhez hozzájött az ásványgyöngyökből ... (tovább)
Horváth Éva kézműves vagyok, 2011-ben szereztem szakmunkás bizonyítványt a Hagyományok Házában mint csipkekészítő. A Dunakanyar Népművészeti Egyesület tagjaként több kiállításon és a Mesterségek Ünnepén is részt veszek zsűrizett munkáimmal. Fogadják szeretettel saját tervezésű csipkeekszereimet, h ... (tovább)
Családi gazdaságot vezetünk a feleségemmel, melyből főállásban élünk. Hiszünk abban, hogy lehet olyan egészséges élelmiszert előállítani, ahol mind a termelő, mind a vásárló jól jár. Éretten szedjük le az őszibarackot és még aznap le is szállítjuk, így garantálva annak frissességét. Kevesen tudják, ... (tovább)
A dunaújvárosi levendulás mesekert tulajdonosaként vallom, hogy a levendula nem pusztán egy illatos lila gyógynövény, hanem felfedezésre váró VILÁG! Felülmúlhatatlan érzés beszívni mámorító illatát, gyönyörködni a 2500 tő látványában és közben minden gondunkat elfelejteni. Lavandula angustifolia, az ... (tovább)
Gazdaságunk Daruszentmikóson található, amit a levendulamezőt körülölelő smaragdfákról neveztünk el.
A Smaragdfarmon évről évre nagy sikerrel rendezzük meg a "Szedd magad levendula" programunkat, 2021-ben a csodahelyek.hu szavazásán Magyarország 2. kedvenc levendulása lettünk.
A levendulás közvetl ... (tovább)
Egy lelkes hobbivarró kézzel készült termékeit találhatod ebben az áruházban. Minden egyes darabot nagy odafigyeléssel és szeretettel varrok, hogy a tulajdonosa ugyanolyan örömmel használja, ahogyan én készítettem.
Nagyon fontos dolognak tartom a csomagolóanyagok csökkentését, ezért kezdtem el újra ... (tovább)
Alkotásaimat pontfestéssel, akril festékkel és pontozó eszközökkel készítem.
2021. júniusában kezdtem el foglalkozni pontozott mandalák készítésével a munkám mellett. Annyira megtetszett ez a fajta alkotás, hogy több tanfolyamot is elvégeztem.
A festés folyamata egy meditációs állapotot idéz el ... (tovább)
A 77.-ik évemet járom. Az ember ennyi idő alatt elég sok tapasztalathoz jut. Több vállalkozást indítottam és éltettem.
Egyik fő tapasztalatom, hogy jobb az eredményeket mindig visszaforgatni, mert ez a gyarapodás alapja - bár ez furcsán hangzik, de így van.
A másik, hogy csak az a vállalkozás életk ... (tovább)
A Tarka Dealer csapata fiatal, lelkes hazai termelőkből áll, akik a jövőjüket a magyar mezőgazdaság vegyszermentes jövőjében képzelik el. Ennek érdekében gondosan figyelünk arra, hogy borjúkoruktól fogva dokumentáljuk marháink étkezését és szeretetteljes gondozásuk alatt pozitív energiákat táplálva ... (tovább)
Üdvözlöm a Közösséget. Varga Zalán vagyok Izsákról, a királybúza/királybúzaliszt örököse-tulajdonosa.
A királybúza egy ősbúza keresztezés, néhai édesapám, Varga Frigyes izsáki nemesítői munkájának eredménye. Édesapám nagy csodálója volt az alapvetően remek tápérték potenciállal rendelkező, ám kicsi ... (tovább)
Kertészetümk Nagyvenyimen található. Fő profilunk a gyümölcstermesztés (eper, cseresznye, málna, alma, bodza), de 2 éve egyre nagyobb területen termesztünk zöldségféléket is (uborka, paprika,paradicsom,kukorica és tökfélék). Saját gyümölcslé-feldolgozó gépsorral rendelkezünk mellyel almalevet, alma- ... (tovább)