Dunaújvárosi Kosár Közösség

Belépés / Regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Egy rendhagyó közösség vagyunk. Waldorf-pedagógusok, mesteremberek, gazdák és szülők összefogásában működtetjük az Almáskertet, ami egy pedagógiai iniciatíva. Az a célunk, hogy egy szociálisan és egzisztenciálisan is kapcsolódó közösségben bontakozhasson ki a tevékenység-alapú farm pedagógia. Nem k ... (tovább)
Az Angyalkürtős fő tevékenysége a kürtőskalács készítés fesztiválokon, vásárokon, céges rendezvényeken. Több, mint 20 éve vagyunk jelen a piacon. Az elmúlt 5 éveben nem csak kürtőskalácsot, hanem egyéb édes és sós süteményeket is készítünk rendelésre, szülinapokra, családi és céges rendezvényekre. ... (tovább)
Családi gazdaságunk a Jászság északkeleti csücskében, Heves vármegye határánál, Jászszentandráson található. A tanyát körülölelő szántóföldeken már 2013-tól kezdődően növénytermesztéssel foglalkozunk, amit 2015-től már kizárólag, ellenőrzött módon, az ökológiai gazdálkodás feltételeinek megfelelve f ... (tovább)
Immáron három gyermekes anyukaként varrok itthon hordozáshoz, mosható pelenkához kompatibilis ruhákat, úgymint nadrágokat,sapkákat, garbósálat, AnyaSálat, rompert, de lelkes híve vagyok a "no waste" mozgalomnak is, így találhattok nálam mosható szalvétát, szendvicscsomagolót, konyhai törlőkendőt és ... (tovább)
Bencze Tamás vagyok, családi gazdaságunk legfiatalabb tagja. Immár 5 éve foglalkozom édesburgonyával, amivel szinte egész évben tudok szolgálni. Szezonálisan, kis mennyiségben egyéb zöldség, gyümölcs is megfordulhat a kínálatomban. Családi gazdaságunk legnagyobb mennyiségben előállított terméke a bi ... (tovább)
A Berek Cukrászdát 1989-ben alapítottuk. Tevékenységünk az induláskor a fagylalt és cukrászsütemények előállítása, értékesítése volt. A vásárlói igényeket szem előtt tartva a finomabbnál finomabb cukrász termékek mellett elindítottuk a hűtés nélkül tárolható sütemények, valamint a krémmel töltött ta ... (tovább)
Tanyánk Kulcs külterületén helyezkedik el, Budapesttől 60 km-re. Kisebb erdő, szántóföldek és legelők környékezik. Közel s, távol nincsenek szomszédok.  A több, mint 3 hektárnyi területen  kecskék, tehenek és 150 tyúk él boldogan. Igyekszünk ökológiai szemléletben gazdálkodni így az állatok tartása ... (tovább)
2023-ban váltottam ki az őstermelő és kistermelő engedélyem, hogy a kertemben vegyszermentesen megtermelt gyógynövényekből szárítmányokat, a bogyós gyümölcsökből sült teát készíthessek.  Kertészkedés, kezdetek: 2016-ban vásároltuk meg férjemmel a telkünket, azzal a céllal, hogy itt építjük fel csal ... (tovább)
Újonnan indult vállalkozásunk célja, hogy szemet gyönyörködtető, vidám csokrainkkal örömöt csempésszünk a mindennapokba, megkoronázzuk a legszebb ünnepeket! Szezonális vágott virágainkat kis területen, környezetbarát módon termesztjük Kisapostagon. Csokrainkat megrendelésre készítjük, ezért virágai ... (tovább)
Kedves Látogatók! Mini családi gazdaságunk Apostagon található. Több éve foglalkozunk vegyszermentes zöldség -, fűszer - és gyógynövény termesztéssel. Gazdálkodási területünk 7000 négyzetméter, melyből jelenleg 1000 négyzetméteren, szabadföldön és fóliasátorban folyik a növények nevelése és gondozás ... (tovább)
Arth Imre vagyok, Nagyvenyimen élek. A kávékészítés az egyik hobbym, gyerekkorom óta imádom a kávét. Barista és latte art tanfolyamot is végeztem, hogy a kávékészítés csínját-bínját megtanuljam. A kis utazó „kávémotoromat” magam és barátaim örömére építettük még 2019 tavaszán egy kedves barátommal. ... (tovább)
2017 óta 4 ha-on Homoktövist termesztünk Dunaföldváron, ökológiai gazdaság vagyunk. 2022-ben kaptunk meg BIO minősítésünket. 2021 óta állítunk elő feldolgozott homoktövis termékeket, 100% Homoktövis levet, Homoktövis -alma gyümölcslevet, Homoktövis lekvárt, szárítmányokat és őrleményeket. A homoktö ... (tovább)
Családi Gazdaságunk Alsószentivánon működik, 3 generáció együttműködéseként. Zöldségek termesztésével, illetve elsődleges feldolgozásával foglalkozunk. 2022-ben az alábbi növényeket termesztettük: görögdinnye, sárgadinnye, csemegekukorica, burgonya, édesburgonya (batáta), sütőtök, fűszerpaprika. Fel ... (tovább)
Kedves Vásárlók! Pálvölgyi Gréta vagyok.Rácalmáson, egy több generációs cukrász családban nőttem fel, így  számomra elég korán egyértelművé vált hogy én is ezt a szakmát választom. Desszertsziget néven működő cukrászműhelyem évek óta szolgálja ki vendégeit Dunaújvárosban és környékén. Palettánkon ... (tovább)
Közel 30 éve foglalkozunk gyümölcs- és zöldségtermesztéssel. Kertészetünk egy családi vállalkozás, melyet Dunaföldváron működtetünk. A gyümölcstermesztést illetően 15 hektáros almakertészetünk van, ahol 7 fajta almát termesztünk. Ezen felül van néhány szezonális almafajtánk is. Késő ősszel az almabe ... (tovább)
Családi vállalkozásunk 2014 óta virágzóan működik. Aranykalászos gazdaként fontos számomra a hagyományos ízvilág, és a friss termékek előállítása. Őstermelőként mindent magam készítek családom segítségével. Az állatokat én nevelem és tenyésztem vidéki gazdaságomban, ahol természetes körülmények köz ... (tovább)
Fodorné Kövics Beáta vagyok. Azzal a céllal születtem a Földre, hogy a felejtés állapotából visszaemlékezzek életem tervére és rátaláljak a fény és szeretet útjára. Arra a fejlődési útra, ami minden ember számára a tökéletesedés útja a „Krisztusi Út”. Az életfeladatom fontos része, hogy segítsem az ... (tovább)
Saját magunk által termesztett chilipaprikát, paradicsomot és egyéb zöldség-gyümölcsféléket dolgozunk fel. Ezekből chiliszószokat, csípős lekvárokat, csípős savanyúságot készítünk. Mindenféle erősségi szint megtalálható a palettánkon, rengeteg ízzel kombinálva.
Kedves Látogató! A környezettudatos élelmiszer tárolás jegyében készítem termékeimet. Ahogy egyre fontosabb lett számomra a felesleges csomagolóanyag mellőzése, elkezdtem többször használható vászon tárolókat varrni. Ezeket kínálom megvételre.
Flamó Glutén-, tej- és hozzáadott cukormentes étterem vagyunk. Ételeink garantáltan mentes alapanyagokból készülnek, dietetikus ellenőrzésével. Nálunk nincs keresztszennyeződés, hiszen konyhánkba nem kerül be glutént, tejet tartalmazó alapanyag. Pékáruinkat mi magunk készítjük. Az ételeinkhez felhas ... (tovább)
Gugyella Miklós méhész vagyok. Méhészkedéssel 2007.évben ismerkedtem meg, majd ezt követően 2010.évben méhész szakképesítést szereztem Gödöllőn. Jelenleg 70 méhcsaláddal méhészkedem feleségemmel őstermelőként. Az évek során megszerzett tudás és tapasztalat révén jó minőségű természetes mézet kínálu ... (tovább)
Isóné Gyulaházi Hajnalka, szörp főző kétgyermekes anyuka vagyok. 2019-ben ültettük az első 100 tő levendulánkat, mára már 1500 tövet számlálunk kertünkben. Ezenkívül egyéb gyógy- és fűszernövényekkel is gyarapodtunk, mint például menta, zsálya, rozmaring, melyekből különféle szörpöket készítünk,lekv ... (tovább)
A "Hazai Kosár" név alatt olyan terméket kínálunk, melyet az ország egy-egy térségének helyi termelői és élelmiszer előállítói nem állítanak elő, azonban kiváló  hazai kiegészítői a helyi kínálatnak.  A Helyben a Jövőnk Szövetkezet tagjaiként arra vállalkoztunk, hogy a helyi élelmiszer mellé a haza ... (tovább)
Apostagon zöldség termesztéssel foglalkozom. Célom a jó minöségű, vegyszermentes, frissáru forgalmazása! Tavasszal zöldspárgát is termelek a sárgarépa és petrezselyemgyökér mellett.
Családi gazdaságunk fő profilja a szántóföldi növénytermesztés, kisebb volumen a gyümölcstermesztés,de tartunk állatokat is. Adta magát a lehetőség, hogy ha itt dunaföldvár határában, meg tudjuk termelni a szükséges takarmányt, akkor nem csak a takarmány feletetéséig visszük el a folyamatot, hanem a ... (tovább)
Kedves Vásárlók! Káli Zsuzsanna vagyok és 2021-ben alapítottuk férjemmel családi gazdaságunkat. Szeretném Önökkel megismertetni a madocsai lakodalmas kalács hagyományával. Ezt a kalácsot a lakodalmas mentben osztották a hozzátartozók nézelődő rokonaiknak, ismerőseiknek. Szeretném, ha ez a kalács, ha ... (tovább)
Kedves Vásárló ! Több éve készítek lekvárokat, a tavaszi gyümölcsöktől az őszi termésekig sok féle ízben, melyek a saját kertemben teremnek. Eleinte saját részre készítettem, de szívesen ajándékoztam is belőle, négy éve eladásra is készítem. Számomra ez az elfoglaltság, nem munka.                  ... (tovább)
Kökény Tamás vagyok és Dunatetétlenen gazdálkodom. Fő profilnak a Zöldség és Gyümölcs termesztést mondanám(csak hogy párat említsek: vörös,lila és fokhagyma, 3-4 féle sütőtök, dísz és halloweent tök, chili paprika, mák, minősített Bio bodza...) és ezek feldolgozott termékeit.  ... (tovább)
Kovács Barna vagyok, Csengerben az alma fővárosában gazdálkodom feleségemmel és Emma kislányommal. Pár hektáron almát, szilvát, meggyet, cseresznyét termelek, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft által tanúsítva. Már generációk óta alma termesztéssel foglalkozunk, én 2016-ban álltam át ökológia term ... (tovább)
Műhelyem betekintést enged nyújtani a házi, kézműves, azaz a két kezemmel alkotott szappanfinomságok világába. Nem titkolt célom ezen környezettudatos „kemikáliák” népszerűsítése az iparilag szintetizált, mesterséges vegyszerekből megalkotott, egészségre gyakorolt hatásukat erősen megkérdőjelezhető, ... (tovább)
Apostagon kertészkedünk feleségemmel. Nagyobb mennyiségben dinnyét és burgonyát termesztünk, de minden évben kipróbálunk valami újat, elsősorban saját fogyasztási célra. Első generációs gazdálkodókként saját magunk tapossuk ki az utunkat. Fontosnak tartjuk, hogy az ellátási lánc minél rövidebb legye ... (tovább)
A dunaújvárosi családi gazdaságunkban 2008 óta foglalkozom étkezési tojástermeléssel. Véleményem szerint a tojás minőségét a megfelelő takarmányozás és az ideális életkörülmények határozzák meg. Tojó tyúkjaink friss és ízletes tojásai garantáltan antibiotikum, adalék anyag, vegyszer és GMO mentesek. ... (tovább)
2017-től a családom segítségével elkezdtem a házi savanyúság, lekvár készítését, mivel így tudom, hogy mi miből készül, ezért másnak is csak ajánlani tudom a termékeimet. Mindent mi termelünk meg amit feldolgozunk. Környékbeli kézműves vásárokon nagy sikert aratnak, egyre több a visszatérő vásárlóm, ... (tovább)
Holler Csilla vagyok és kistermelői fermentált zöldségeket készítek, Ökospájz márkanév alatt. Az alapanyagok nagyrészt saját gazdálkodásból származnak . Saját emésztőrendszeri betegségem miatt kezdtem el a fermentálást néhány éve és mivel hatékonynak bizonyult , szeretnék másnak is segíteni ebben. N ... (tovább)
Kedves vásárlóink, az Ökovács Farm néven működő családi gazdaságunkat 2017-ben indítottuk Dunaegyházán . A gazdaság 2 hektárnyi területen működik. Ebből 0,6 hektárnyi területen folyik több mint 30 Különböző zöldség  féle  termesztése ,  fóliasátorban és szabadföldön, 1,4 hektáron pedig szabadtéri ál ... (tovább)
Akkor egy kicsit rólunk!  A végzettségem állattenyésztő mérnök. Én azt szoktam mondani, hogy elfajzottam mert a családban senki még csak a közelében sincs az állattenyésztésnek. Már az egyetem alatt is tartottunk apával állatokat, birkákat. Az egyetem után először tejelő birkáink voltak, majd meg ... (tovább)
Pats-Belső Viola vagyok, Rácalmáson élek, de a vállalkozásom székhelye Dunaújvárosban található. 2019 óta fűzök gyöngyöt: először szilikongyöngyökből készítettem babáknak cumiláncokat, rágcsaláncokat, a felnőtteknek kulcstartókat és autó tükör díszeket. 2020 óta ehhez hozzájött az ásványgyöngyökből ... (tovább)
Horváth Éva kézműves vagyok,  2011-ben szereztem szakmunkás bizonyítványt a Hagyományok Házában mint csipkekészítő.  A Dunakanyar Népművészeti Egyesület tagjaként több kiállításon és a Mesterségek Ünnepén is részt veszek zsűrizett munkáimmal. Fogadják szeretettel saját tervezésű csipkeekszereimet, h ... (tovább)
Családi gazdaságot vezetünk a feleségemmel, melyből főállásban élünk. Hiszünk abban, hogy lehet olyan egészséges élelmiszert előállítani, ahol mind a termelő, mind a vásárló jól jár. Éretten szedjük le az őszibarackot és még aznap le is szállítjuk, így garantálva annak frissességét. Kevesen tudják, ... (tovább)
A dunaújvárosi levendulás mesekert tulajdonosaként vallom, hogy a levendula nem pusztán egy illatos lila gyógynövény, hanem felfedezésre váró VILÁG! Felülmúlhatatlan érzés beszívni mámorító illatát, gyönyörködni a 2500 tő látványában és közben minden gondunkat elfelejteni. Lavandula angustifolia, az ... (tovább)
Gazdaságunk Daruszentmikóson található, amit a levendulamezőt körülölelő smaragfákról neveztünk el. A Smaragdfarmon évről évre nagy sikerrel rendezzük meg a "Szedd magad levendula" programunkat, 2021-ben a csodahelyek.hu szavazásán Magyarország 2. kedvenc levendulása lettünk. A levendulás közvetle ... (tovább)
Egy lelkes hobbivarró kézzel készült termékeit találhatod ebben az áruházban. Minden egyes darabot nagy odafigyeléssel és szeretettel varrok, hogy a tulajdonosa ugyanolyan örömmel használja, ahogyan én készítettem. Nagyon fontos dolognak tartom a csomagolóanyagok csökkentését, ezért kezdtem el újra ... (tovább)
Alkotásaimat pontfestéssel, akril festékkel és pontozó eszközökkel készítem. 2021. júniusában kezdtem el foglalkozni pontozott mandalák készítésével a munkám mellett. Annyira megtetszett ez a fajta alkotás, hogy több tanfolyamot is elvégeztem. A festés folyamata egy meditációs állapotot idéz el ... (tovább)
A 77.-ik évemet járom. Az ember ennyi idő alatt elég sok tapasztalathoz jut. Több vállalkozást indítottam és éltettem. Egyik fő tapasztalatom, hogy jobb az eredményeket mindig visszaforgatni, mert ez a gyarapodás alapja - bár ez furcsán hangzik, de így van. A másik, hogy csak az a vállalkozás  életk ... (tovább)
Üdvözlök mindenkit! Család ellátása a fő cél, ezen felüli termékeket, mennyiségeket értékesítjük. Termékeink, főleg házi tojás, szezonálisan zöldség gyümölcs, és ezek házilag készített termékei.
Apostagon családi gazdaságunkban törekszünk a vegyszermentes növénytermesztésre. Csemege szőlőből nagy és különleges fajtaválasztékkal rendelkezünk, de a hagyományos gyümölcsök és zöldségek is megtalálhatóak a gazdaságunkban.
Üdvözlöm a Közösséget. Varga Zalán vagyok Izsákról, a királybúza/királybúzaliszt örököse-tulajdonosa. A királybúza egy ősbúza keresztezés, néhai édesapám, Varga Frigyes izsáki nemesítői munkájának eredménye. Édesapám nagy csodálója volt az alapvetően remek tápérték potenciállal rendelkező, ám kicsi ... (tovább)
Kertészetümk Nagyvenyimen található. Fő profilunk a gyümölcstermesztés (eper, cseresznye, málna, alma, bodza), de 2 éve egyre nagyobb területen termesztünk zöldségféléket is (uborka, paprika,paradicsom,kukorica és tökfélék). Saját gyümölcslé-feldolgozó gépsorral rendelkezünk mellyel almalevet, alma- ... (tovább)