Dunaújvárosi Kosár Közösség

Belépés / Regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Egy rendhagyó közösség vagyunk. Waldorf-pedagógusok, mesteremberek, gazdák és szülők összefogásában működtetjük az Almáskertet, ami egy pedagógiai iniciatíva. Az a célunk, hogy egy szociálisan és egzisztenciálisan is kapcsolódó közösségben bontakozhasson ki a tevékenység-alapú farm pedagógia. Nem k ... (tovább)
Családi vállalkozásból indultunk, és a pilisszentlászlói Waldorf iskolában mutattuk be először termékeinket. Itt csatlakoztak hozzánk későbbi tulajdonostársaink, munkatársaink. Küldetésünk, hogy a piacon található egyik legjobb minőségű gyümölcs snacket állítsuk elő. Mindehhez olyan kézműves módsze ... (tovább)
Családi gazdaságunk a Jászság északkeleti csücskében, Heves vármegye határánál, Jászszentandráson található. A tanyát körülölelő szántóföldeken már 2013-tól kezdődően növénytermesztéssel foglalkozunk, amit 2015-től már kizárólag, ellenőrzött módon, az ökológiai gazdálkodás feltételeinek megfelelve f ... (tovább)
Tanyánk Kulcs külterületén helyezkedik el, Budapesttől 60 km-re. Kisebb erdő, szántóföldek és legelők környékezik. Közel s, távol nincsenek szomszédok.  A több, mint 3 hektárnyi területen  kecskék, tehenek és 150 tyúk él boldogan. Igyekszünk ökológiai szemléletben gazdálkodni így az állatok tartása ... (tovább)
A BB Manufact egy életérzés, melynek családunk a mozgatórugója. Családi gazdaságunkban megtermelt zöldségeinket, gyümölcseinket dolgozzuk fel. Kézműves termékeinket szívvel-lélekkel készítjük, hogy ízélményt adjunk, emlékeket ébresszünk. Ivólevek, lekvárok, aszalványok, fűszersók, kézműves fa-textil ... (tovább)
2023-ban váltottam ki az őstermelő és kistermelő engedélyem, hogy a kertemben vegyszermentesen megtermelt gyógynövényekből szárítmányokat, a bogyós gyümölcsökből sült teát készíthessek.  Kertészkedés, kezdetek: 2016-ban vásároltuk meg férjemmel a telkünket, azzal a céllal, hogy itt építjük fel csal ... (tovább)
Arth Imre vagyok, Nagyvenyimen élek. A kávékészítés az egyik hobbym, gyerekkorom óta imádom a kávét. Barista és latte art tanfolyamot is végeztem, hogy a kávékészítés csínját-bínját megtanuljam. A kis utazó „kávémotoromat” magam és barátaim örömére építettük még 2019 tavaszán egy kedves barátommal. ... (tovább)
2017 óta 4 ha-on Homoktövist termesztünk Dunaföldváron, ökológiai gazdaság vagyunk. 2022-ben kaptunk meg BIO minősítésünket. 2021 óta állítunk elő feldolgozott homoktövis termékeket, 100% Homoktövis levet, Homoktövis -alma gyümölcslevet, Homoktövis lekvárt, szárítmányokat és őrleményeket. A homoktö ... (tovább)
Családi Gazdaságunk Alsószentivánon működik, 3 generáció együttműködéseként. Zöldségek termesztésével, illetve elsődleges feldolgozásával foglalkozunk. 2022-ben az alábbi növényeket termesztettük: görögdinnye, sárgadinnye, csemegekukorica, burgonya, édesburgonya (batáta), sütőtök, fűszerpaprika. Fel ... (tovább)
Kedves Vásárlók! Pálvölgyi Gréta vagyok.Rácalmáson, egy több generációs cukrász családban nőttem fel, így  számomra elég korán egyértelművé vált hogy én is ezt a szakmát választom. Desszertsziget néven működő cukrászműhelyem évek óta szolgálja ki vendégeit Dunaújvárosban és környékén. Palettánkon ... (tovább)
Családi gazdaságunk csemege- és borszőlő termesztésével foglalkozik. 15 hektáron gazdálkodunk, melyből 1 hektár csemege szőlő. Pannónia Kincse fajtájú csemege szőlőnk roppanós héjú, dúslevű gyümölcs, melyet családunk jó szívvel ajánl mindenkinek. Köszönjük, ha vásárol tőlünk! Digner Család ... (tovább)
Közel 30 éve foglalkozunk gyümölcs- és zöldségtermesztéssel. Kertészetünk egy családi vállalkozás, melyet Dunaföldváron működtetünk. A gyümölcstermesztést illetően 15 hektáros almakertészetünk van, ahol 7 fajta almát termesztünk. Ezen felül van néhány szezonális almafajtánk is. Késő ősszel az almabe ... (tovább)
Saját magunk által termesztett chilipaprikát, paradicsomot és egyéb zöldség-gyümölcsféléket dolgozunk fel. Ezekből chiliszószokat, csípős lekvárokat, csípős savanyúságot készítünk. Mindenféle erősségi szint megtalálható a palettánkon, rengeteg ízzel kombinálva.
Kedves Látogató! A környezettudatos élelmiszer tárolás jegyében készítem termékeimet. Ahogy egyre fontosabb lett számomra a felesleges csomagolóanyag mellőzése, elkezdtem többször használható vászon tárolókat varrni. Ezeket kínálom megvételre.
Gugyella Miklós méhész vagyok. Méhészkedéssel 2007.évben ismerkedtem meg, majd ezt követően 2010.évben méhész szakképesítést szereztem Gödöllőn. Jelenleg 70 méhcsaláddal méhészkedem feleségemmel őstermelőként. Az évek során megszerzett tudás és tapasztalat révén jó minőségű természetes mézet kínálu ... (tovább)
Isóné Gyulaházi Hajnalka, szörp főző kétgyermekes anyuka vagyok. 2019-ben ültettük az első 100 tő levendulánkat, mára már 1500 tövet számlálunk kertünkben. Ezenkívül egyéb gyógy- és fűszernövényekkel is gyarapodtunk, mint például menta, zsálya, rozmaring, melyekből különféle szörpöket készítünk,lekv ... (tovább)
Adalék- és tartósítószer mentes prémium tormák többféle ízesítésben! Heit Torma Családunk évtizedek óta tormatermesztéssel foglakozik a magyar torma hazájában, Létavértesen és környékén. 2012 óta kisüzemileg dolgozzuk fel a kiváló hajdúsági torma alapanyagot. A magyar torma hungarikum, melyet 20 ... (tovább)
Apostagon zöldség termesztéssel foglalkozom. Célom a jó minöségű, vegyszermentes, frissáru forgalmazása! Tavasszal zöldspárgát is termelek a sárgarépa és petrezselyemgyökér mellett.
Családi gazdaságunk fő profilja a szántóföldi növénytermesztés, kisebb volumen a gyümölcstermesztés,de tartunk állatokat is. Adta magát a lehetőség, hogy ha itt dunaföldvár határában, meg tudjuk termelni a szükséges takarmányt, akkor nem csak a takarmány feletetéséig visszük el a folyamatot, hanem a ... (tovább)
Kedves Vásárlók! Káli Zsuzsanna vagyok és 2021-ben alapítottuk férjemmel családi gazdaságunkat. Szeretném Önökkel megismertetni a madocsai lakodalmas kalács hagyományával. Ezt a kalácsot a lakodalmas mentben osztották a hozzátartozók nézelődő rokonaiknak, ismerőseiknek. Szeretném, ha ez a kalács, ha ... (tovább)
Kedves Látogató! Elsősorban saját igényeink miatt termesztünk többféle zöldséget-gyümölcsöt baracsi kertünkben, aminek egy részét fel is dolgozzuk. Évek óta komoly családi igény mutatkozik az aszalt paradicsomra illetve a genovai pesztóra, és minthogy a nyersanyagból általában több terem, mint amekk ... (tovább)
Kedves Vásárló ! Több éve készítek lekvárokat, a tavaszi gyümölcsöktől az őszi termésekig sok féle ízben, melyek a saját kertemben teremnek. Eleinte saját részre készítettem, de szívesen ajándékoztam is belőle, négy éve eladásra is készítem. Számomra ez az elfoglaltság, nem munka.                  ... (tovább)
Link János vagyok östermelő. Tizenöt évig foglalkoztam nemes bodza termesztéssel, de úgy éreztem sokkal többet tudok segíteni az embereknek a KIVI termesztésével. Ezért a bodza ültetvényt felszámoltam és négy évvel ezelőtt kezdtem el megvalósítani az álmom, egy Kivi ültetvény létrehozását. A mottom ... (tovább)
Tisztelt Látogató! Nagyon fontos számunkra, hogy természetes és egészséges élelmiszerek kerüljenek családunk és más családok asztalára. A népi és t ... (tovább)
Műhelyem betekintést enged nyújtani a házi, kézműves, azaz a két kezemmel alkotott szappanfinomságok világába. Nem titkolt célom ezen környezettudatos „kemikáliák” népszerűsítése az iparilag szintetizált, mesterséges vegyszerekből megalkotott, egészségre gyakorolt hatásukat erősen megkérdőjelezhető, ... (tovább)
Családi gazdaságként dolgozunk Alsószentivánon 48,5 ha területű gyümölcsösben. Termelünk almát (Golden és Idared fajtákat), cseresznyét, cigánymeggyet, bodzát, diót és szőlőt. 2022-ben elnyertük a Magyarország Legszebb Gyümölcstermesztő Birtoka díjat, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Fontos számunkra ... (tovább)
Waldorf szülőként kerültünk kapcsolatba az antropozófiával. Gyermekeink révén léptünk erre az útra, és microgreens-zel való foglalkozást is fiúnk egy iskolai tevékenysége által hozta haza. Megtetszett a kis növényekkel való foglalatosság, amely által egy közös tevékenységben tudunk alkotni, s egészs ... (tovább)
Szűcs Árpád vagyok, a Míves tészta megálmodója és készítője. Tojás nélküli, különleges, zöldséges durum száraztésztákat készítünk, tartalmilag három kategóriában: - Normál tészták (10% zöldségtartalommal) - Zöldséges tészták (30% zöldségtartalommal, sárgarépa, spenót) - Extra tészták (33% zöldsé ... (tovább)
Nap Aranya Kertészet Kiss Erika vagyok, és 40 éve foglalkozom kertészkedéssel. Egy vegyszermentes családi gazdálkodást vezetek őstermelőként a Velencei-tó közvetlen szomszédságában. Igyekszem többféle ágazatot, tanítást és tapasztalatot ötvözni, mint például a permakultúra módszere, dr. Gyulai Iván, ... (tovább)
2017-től a családom segítségével elkezdtem a házi savanyúság, lekvár készítését, mivel így tudom, hogy mi miből készül, ezért másnak is csak ajánlani tudom a termékeimet. Mindent mi termelünk meg amit feldolgozunk. Környékbeli kézműves vásárokon nagy sikert aratnak, egyre több a visszatérő vásárlóm, ... (tovább)
Holler Csilla vagyok és kistermelői fermentált zöldségeket készítek, Ökospájz márkanév alatt. Az alapanyagok nagyrészt saját gazdálkodásból származnak . Saját emésztőrendszeri betegségem miatt kezdtem el a fermentálást néhány éve és mivel hatékonynak bizonyult , szeretnék másnak is segíteni ebben. N ... (tovább)
Kedves vásárlóink, az Ökovács Farm néven működő családi gazdaságunkat 2017-ben indítottuk Dunaegyházán . A gazdaság 2 hektárnyi területen működik. Ebből 0,6 hektárnyi területen folyik több mint 30 Különböző zöldség  féle  termesztése ,  fóliasátorban és szabadföldön, 1,4 hektáron pedig szabadtéri ál ... (tovább)
Akkor egy kicsit rólunk!  A végzettségem állattenyésztő mérnök. Én azt szoktam mondani, hogy elfajzottam mert a családban senki még csak a közelében sincs az állattenyésztésnek. Már az egyetem alatt is tartottunk apával állatokat, birkákat. Az egyetem után először tejelő birkáink voltak, majd meg ... (tovább)
Pats-Belső Viola vagyok, Rácalmáson élek, de a vállalkozásom székhelye Dunaújvárosban található. 2019 óta fűzök gyöngyöt: először szilikongyöngyökből készítettem babáknak cumiláncokat, rágcsaláncokat, a felnőtteknek kulcstartókat és autó tükör díszeket. 2020 óta ehhez hozzájött az ásványgyöngyökből ... (tovább)
Petrovics József vagyok 2016 óta vagyunk gazdálkodók a feleségemmel és családommal . Gazdaságunk Tolna megyében van Dunaújváros mellett Dunaföldváron. Gazdaságunk konvencionális gazdálkodást  fojtat jelenleg 2,5h-on termesztünk gyümölcsöt. Főbb növényeink  cseresznye, kajszibarack, szilva, körte. J ... (tovább)
Bándity Réka vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Biológia szakos hallgatója. Nagy szenvedélyem az illóolajok és gyógyhatásaik. Mindig is szerettem volna ezzel kapcsolatban alkotni valamit, átadni belőle másoknak is. Így született meg a természettel való összhangra és a letisztul védjegyekre törekedve a ... (tovább)
A dunaújvárosi levendulás mesekert tulajdonosaként vallom, hogy a levendula nem pusztán egy illatos lila gyógynövény, hanem felfedezésre váró VILÁG! Felülmúlhatatlan érzés beszívni mámorító illatát, gyönyörködni a 2500 tő látványában és közben minden gondunkat elfelejteni. Lavandula angustifolia, az ... (tovább)
Gazdaságunk Daruszentmikóson található, amit a levendulamezőt körülölelő smaragfákról neveztünk el. A Smaragdfarmon évről évre nagy sikerrel rendezzük meg a "Szedd magad levendula" programunkat, 2021-ben a csodahelyek.hu szavazásán Magyarország 2. kedvenc levendulása lettünk. A levendulás közvetle ... (tovább)
Egy lelkes hobbivarró kézzel készült termékeit találhatod ebben az áruházban. Minden egyes darabot nagy odafigyeléssel és szeretettel varrok, hogy a tulajdonosa ugyanolyan örömmel használja, ahogyan én készítettem. Nagyon fontos dolognak tartom a csomagolóanyagok csökkentését, ezért kezdtem el újra ... (tovább)
Alkotásaimat pontfestéssel, akril festékkel és pontozó eszközökkel készítem. 2021. júniusában kezdtem el foglalkozni pontozott mandalák készítésével a munkám mellett. Annyira megtetszett ez a fajta alkotás, hogy több tanfolyamot is elvégeztem. A festés folyamata egy meditációs állapotot idéz el ... (tovább)
A 77.-ik évemet járom. Az ember ennyi idő alatt elég sok tapasztalathoz jut. Több vállalkozást indítottam és éltettem. Egyik fő tapasztalatom, hogy jobb az eredményeket mindig visszaforgatni, mert ez a gyarapodás alapja - bár ez furcsán hangzik, de így van. A másik, hogy csak az a vállalkozás  életk ... (tovább)
Üdvözlök mindenkit! Család ellátása a fő cél, ezen felüli termékeket, mennyiségeket értékesítjük. Termékeink, főleg házi tojás, szezonálisan zöldség gyümölcs, és ezek házilag készített termékei.
Apostagon családi gazdaságunkban törekszünk a vegyszermentes növénytermesztésre. Csemege szőlőből nagy és különleges fajtaválasztékkal rendelkezünk, de a hagyományos gyümölcsök és zöldségek is megtalálhatóak a gazdaságunkban.